GALMAARDEN - Juliette 100 jaar

C21

GALMAARDEN - Juliette 100 jaar

Editiepajot_galmaarden_100_jaar_bewerkt
Juliette met haar man en haar familie. - Foto Marc Colpaert
 

In de zaal Belvédère in Vollezele werd de 100 ste verjaardag gevierd van de kranige Juliette Goossens. Juliette werd geboren op 10 april 1910 en mocht dus 100 kaarsjes uitblazen. Deze kranige vrouw is nog goed te been en kan het nog goed uitleggen. Ze woont samen met haar man in Vollezele “ Ik heb gelukkig geleefd, maar heb ook mijn deel van miserie gekend”, sprak Juliette. “ Wij waren nog maar een paar jaar getrouwd, toen het oorlog werd. Mijn man stierf op de eerste dag van de oorlog, op 10 mei 1940. Na de oorlog zegde ik tegen mezelf, je staat er alleen voor je moet er door. Ik werkte na de oorlog gedurende 14 jaar als ‘dienster’ in Brussel. Waar ik ook mijn tweede man leerde kennen, Pierre Boogaerts(90)”, vertelde onze 100 jarige.

Ondertussen doet Juliette nog zelf haar huishouden, ook al krijg ze regelmatig de hulp van de poetsdienst van het OCMW. “ Het is trouwens de eerste keer dat er een persoon van 100 jaar een beroep doet op de diensten van het OCMW”, aldus voorzitter Marc Deteye.
 
Op de vraag hoe ze 100 jaar werd is Juliette heel duidelijk. “ Ik heb altijd gelukkig geleefd en dat was voor mij zeer belangrijk. Ik kan vandaag nog stappen, lees de krant, kijk naar de televisie, kan goed eten en slapen, wat moet een mens meer hebben”. Juliette kreeg één dochter Marie-Louise, drie kleinkinderen, vijf achterkleinkinderen en al één achterachterkleinkind.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 apr 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief