HERNE / GALMAARDEN - HOLVEO gaat een duwtje in de rug krijgen

C21

HERNE / GALMAARDEN - HOLVEO gaat een duwtje in de rug krijgen

Colpaert_galmaarden_holveo_1
Enkele bestuursleden van HOLVEO. - Foto Marc Colpaert
 

De Gewestelijke Kring voor Oudheidkunde, Geschiedenis en Heemkunde van Zuid-Pajotteland HOLVEO gaat binnenkort een som geld krijgen van de stichting van de hertog van Aerenberg-Edingen. Dit als waardering voor hun schitterende bijdrage over de geschiedenis en de heemkunde uit onze streek.

De Gewestelijke Kring voor Oudheidkunde, Geschiedenis en Heemkunde van Zuid-Pajotteland werd gesticht op 30 maart 1973 in Edingen op initiatief van pater August Roeykens.  De belangrijkste activiteit van de Kring is de uitgave van het tijdschrift ‘Het Oude Land van Edingen en Omliggende en Het Oude Land van Gaasbeek’, kortweg ‘HOLVEO’ genoemd, dat viermaal per jaar verschijnt op 72 pagina's.
Julius Ost, ondertussen al 37 jaar lang voorzitter van HOLVEO, kon tijdens de jongste bestuursvergadering in het Baljuwhuis de aanwezigen verrassen met zeer aangenaam nieuws. “ Het is namelijk zo dat de stichting van de Hertog van Aerenberg-Edingen ons met een schrijven liet weten dat onze vereniging binnenkort een som geld zal mogen ontvangen. Hoe groot deze som zal zijn was er niet in vermeld. Binnen enkele weken zal deze vereniging zich uitspreken over de grote van het bedrag”, vertelde Julius Ost. “ Wij gaan dit geld krijgen als waardering voor het vele werk dat HOLVEO de laatste jaren heeft gedaan en zoiets doet deugd natuurlijk”.
 
De onderwerpen behandeld in HOLVEO zijn zeer divers: archeologie
familiekunde, folklore, monumenten en landschappen, volksgebruiken en volksverhalen om er maar enkele op te noemen. “ De grote uitdaging voor ons is dat we iedere trimester een tijdschrift met 72 bladzijden geschiedkundige informatie moeten vinden”, aldus secretaris Michel Matthijs één van de stichtende leden. Wij bekijken de geschiedenis en de heemkunde natuurlijk zeer ruim over een tiental Pajotse gemeenten, maar toch is het iedere keer opnieuw een uitdaging om al de nodige info over de geschiedenis van vroeger te kunnen vinden”, sprak Matthijs.
 
Meer informatie over HOLVEO of lid worden – kan al voor 30 euro per jaar - bel naar Julius Ost 02/396.17.49.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief