GALMAARDEN - Ecologisch bouwkamp in Hof ter Hamme

C21

GALMAARDEN - Ecologisch bouwkamp in Hof ter Hamme

Editiepajot_galmaarden_bouwkamp_bewerkt
De bewoners zijn er klaar voor. - Foto Marc Colpaert
 

In november 2009 kochten twee 2 koppels heel impulsief een prachtige vierkantshoeve ‘Hof ter Hamme’ in Vollezele. Deze maand nog organiseren ze er hun eerste open ecologisch bouwkamp, met elke avond een concert en een open-café. Naar de toekomst toe willen ze deze hoeve uitbouwen tot een ecologisch paradijs, een einddatum staat er nog niet op, het project zal wellicht altijd in beweging blijven.

De families Keymolen en Huylenbroeck kochten in november 2009 een oude vierkantshoeve ’Hof ter Hamme’ gelegen langs de Ninoofsesteenweg 148 in Vollezele. De bedoeling was en is nog steeds om in deze hoeve een ecologisch paradijs in onder te brengen. “ Wij hebben eind vorig jaar de stap gezet om deze hoeve te kopen en hebben het ons nog niet beklaagd”, sprak Reinout Keymolen. “ Wij gaan nu van 18 juli tot 8 augustus ons eerste open ecologisch bouwkamp organiseren. Wij hebben ondertussen al een twaalftal personen – uit alle hoeken van de wereld – die onze hoeve gaan helpen verbouwen “, aldus Reinout.
 
Er moeten enkele grote werken worden uitgevoerd aan de vierkantshoeve, zoals het herstellen van het dak en het gebouw en het zorgen voor een goede drainage in en rond het gebouw. “ Wij hopen dat het meeste van deze werken kunnen uitgevoerd worden tijdens ons eerste bouwkamp. Mensen die willen meewerken aan ons project, mogen zeker nog steeds contact met ons opnemen”, aldus Reinout.
 
Maar er worden nog heel wat andere plannen gemaakt in Hof ter Hamme. An Huylebroeck, diëtiste, kokkin en herboristen met een passie voor kruiden en koken. “ Ik droom van de uitbouw van een hoevewinkel in onze hoeve. Eerst gaan we van start met de aanleg van een wildtuin met heel wat eetbare planten volgens de permacultuur-principes”, sprak An. “ Onze winkel moet tevens ook een keuken zijn, waar bezoekers samen tal van vergeten groenten en kruiden kunnen herontdekken. Tevens een kennis- en verdeeltrefpunt over natuurlijke voeding, kruiden en creatieve toepassingen. Hoe kan men zelf zeep en shampoo of thee maken, er zijn dan ook tal van mogelijkheden en die willen wij volledig gaan uitwerken, beloofde An.
Tijdens het bouwkamp organiseren ze op bepaalde avonden vanaf 20 uur een concert en een open café. Zo is er op 22 juli een jazz avond voorzien op de binnenkoer van de hoeve. Iedereen is tevens elke avond welkom om er een gezellige pint te komen drinken. Wie meer informatie wenst over het bouwkamp of over de optredens kan hiervoor terecht op de website www.waarom-niet.be. U mag ook contact opnemen met Reinout op het nr.0479/29.90.09.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief