GALMAARDEN - Slager Luc krijgt puzzel niet op zijn plaats

C21

GALMAARDEN - Slager Luc krijgt puzzel niet op zijn plaats

Editiepajot_galmaarden_bewerkt_slager_1
Nadia en Luc bij de bewuste puzzel. - Foto © Marc Colpaert
 

Luc Van Oycke (50) uit Tollembeek is er zopas in geslaagd om een puzzel met 24.000 stukjes in mekaar te steken. Er waren wel enkele problemen, zo ontbraken er twee stukjes en moet een deel van de balustrade in zijn woning worden afgebroken om de puzzel in de kinderkamer te krijgen. Luc gaat nu wel definitief stoppen met puzzels te maken.

Slager Luc Van Oycke uit de Statiestraat in Tollembeek was sinds oktober 2009 bezig om een puzzel met 24.000 stukjes in elkaar te krijgen. “ De laatste jaren maakte ik regelmatig puzzels van 3.000 of 5.000 stukjes. Voor mij is puzzelen puur ontspanning”, aldus Luc. Vooral in de wintermaanden durfde hij nog al eens gaan puzzelen en werkte daar dan vele nachtelijke uren aan.
Luc bestelde de grootste puzzel die er te vinden was, een doos met daarin 24.000 puzzelstukjes, als alles in elkaar stak, samen goed voor een oppervlakte van 4.28 m op 1.57 m of bijna 7 m² groot !
Na maanden van werken stelde Luc vast dat er twee stukjes van de puzzel ontbraken. “ Ik nam contact op met de uitgever van de puzzel en deze beloofde mij de twee ontbrekende stukjes op te sturen”, vertelde Luc.
Enkele weken later opende zijn vrouw Nadia een brief en daar waren de twee ontbrekende stukken. “ Ik nam vlug de omslag mee naar de slagerij, even verderop,  om de stukjes te tonen aan Luc. In mijn haast was ik onderweg zelfs nog eentje verloren, gelukkig vond ik het dadelijk terug, glimlachte Nadia Mignon.
 
Luc plaatste de ontbrekende stukjes op hun plaats en de puzzel was eindelijk af, maar nog was de miserie niet ten einde. “ De puzzel werd op een houten kader geplakt en toen begon het pas. De puzzel moest op de muur van een kinderkamer geplaatst worden, maar kan daar gewoon niet geraken, of we moeten een balustrade afbreken”, aldus Luc. Hij had eerst nog aan zijn klanten belooft om de puzzel enkele dagen in zijn zaak tentoon te stellen, maar dit blijkt ook niet mogelijk te zijn. “ Ik kan in mijn slagerszaak gewoon geen plaats vinden, waar ik deze puzzel kan plaatsen, dus ga ik binnenkort mijn balustrade uitbreken om de puzzel definitief op zijn plaats te krijgen. Daarna is het gedaan met puzzelen”, zo verzekerde  Luc ons.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief