GALMAARDEN - Parkeerproblemen aan het station

C21

GALMAARDEN - Parkeerproblemen aan het station

Editiepajot_statiestraat_1
Er komt een belijning in de Statiestraat. - Foto © Marc Colpaert
 

Wegens parkeerproblemen aan het station van Tollembeek parkeren steeds meer pendelaars hun wagen in de Statietraat in Tollembeek. Dit zorgt voor problemen voor het in- of uitrijden van de garages van de bewoners. De gemeente heeft nu gevraagd om dringend de nodige belijning te laten aanbrengen in de Statiestraat. De gemeente zoekt ondertussen verder naar een oplossing voor het parkeerprobleem.

De meer dan driehonderd pendelaars die dagelijks de trein nemen in Tollembeek, vinden steeds moeilijker een parkeerplaats aan het station van Tollembeek. Wie op een weekdag na 8 uur zijn wagen op de parking naast de spoorweg kwijt wilt geraken in Tollembeek vindt meestal geen plaats meer en moet noodgedwongen zijn wagen achterlaten in de Statiestraat even verderop. “ Wij weten al geruime tijd dat er parkeerproblemen zijn aan het station van Tollembeek”, zei burgemeester Pierre Deneyer(CD&V). “ Wij hebben dan ook aan de bevoegde diensten van de NMBS gevraagd om te zoeken naar een oplossing voor dit parkeerprobleem. Wij hebben ondertussen ook niet stil gezeten en denken binnenkort te kunnen beschikken over bijkomende parkeermogelijkheden. Wij zijn hiervoor aan het onderhandelen met een privé persoon, maar de zaak is momenteel nog niet in orde”, aldus nog de burgemeester.
Door deze parkeerproblemen ter hoogte van het station laten de pendelaars steeds meer hun wagen achter in de Statiestraat op enkele tientallen meters van het station. Ter hoogte van deze straat zijn er echter geen parkeermarkeringen getrokken. “ De laatste tijd krijgen wij steeds meer klachten van mensen die problemen ondervinden om hun garages in of uit te rijden”, sprak Deneyer. “ Wij hebben dan ook aan een firma gevraagd om zo vlug mogelijk de nodige belijning te plaatsen in de Statiestraat in de buurt van het station van Tollembeek. Zodoende weten de bestuurders waar ze hun wagen mogen plaatsen. En kunnen de bewoners van de Statiestraat opnieuw gemakkelijk hun garages en opritten inrijden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jul 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief