TOLLEMBEEK - ULM maakt noodlanding nabij Kraaienbos

C21

TOLLEMBEEK - ULM maakt noodlanding nabij Kraaienbos

Ulm_noodlanding_nabij_kraaienbos__12_
Noodlanding in de nabijheid van het Kraaienbos. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Ulm_noodlanding_nabij_kraaienbos__2_
ULM Coyote II. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Ulm_noodlanding_nabij_kraaienbos__11_
Foto's © Deschuyffeleer
 

Een tweezits ULM-vliegtuig gepiloteerd door garagehouder Frans Buyl (55) uit Galmaarden raakte omstreeks 18u30 in moeilijkheden boven Tollembeek. Bij het waarnemen van een abnormale benzinegeur besloot de piloot, die met het kit-vliegtuigje een testvlucht maakte, uit voorzorg een noodlanding te maken op een weide in de nabijheid van het Kraaienbos en de Singelketse. De piloot bleef ongedeerd. Het vliegtuig liep geen schade op.

Een getuige van het gebeuren had vanuit de Zwaanstraat het vliegtuigje in moeilijkheden opgemerkt. Het toestel cirkelde enkele keren rond met telkenmale verlies van hoogte. Plots was het vliegtuig uit zijn gezichtsveld verdwenen. Daarop besloot hij voor alle zekerheid de hulpdiensten te verwittigen. Ploegen van de lokale politie Pajottenland en TARL evenals de brandweer en de MUG-dienst van Geraardsbergen haastten zich dan ook ter plaatse.
 
De localisatie van het vliegtuig in de dichtbegroeide maïsakkers en de uitgestrekte weilanden liep niet van een leien dakje. Het was uiteindelijk de ex-korpschef van de lokale politie Pajottenland Roland Pauwels die met de mountainbike het vliegtuig wist te bereiken en de hulpdienst te gidsen naar de plaats van de noodlanding.
 
Het vliegtuigje, een ULM Coyote II,  was opgestegen op de ulmodroom van Isières bij Ath. Frans Buyl is een ervaren piloot die ook heel wat afweet van vliegtuigtechnologie. Hij had  vliegtuigje pas een onderhoudsbeurt gegeven en maakte er een testvlucht mee.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jul 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief