HERNE / GALMAARDEN - Geraardsbergsesteenweg krijgt nieuw wegdek

C21

HERNE / GALMAARDEN - Geraardsbergsesteenweg krijgt nieuw wegdek

Werken_geraardsbergsesteenweg_2010__3_
Kruispunt Geraardsbergsesteenweg en de Breemstraat. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Werken_geraardsbergsesteenweg_2010__6_
Geraardsbergsesteenweg aan de grens met Oost-Vlaanderen. - Foto's © Deschuyffeleer
 

 

Eerstdaags start de firma Wegebo in opdracht van de wegbeheerder, de provinciale dienst Wegen en Verkeer, met het structureel onderhoud van de Geraardsbergsesteenweg (N495) op het grondgebied van Herne en Galmaarden. De N495 wordt grondig vernieuwd vanaf het kruispunt De Patriot (Edingsesteenweg N255) tot aan de grens met Oost-Vlaanderen (Viane). Mits gunstige weersomstandigheden zullen de werken nog eind dit jaar voltooid zijn.

 

De laatste maanden was de staat van de gewestweg (N495) tussen Edingen en Geraardsbergen er sterk op achteruit gegaan. Niet alleen het aanhoudende winterweer eistte zijn tol, ook het asfalt van het fietspad kwam meer en meer te verbrokkelen tot fijne kiezelsteentjes. Er ontstond zo ook gevaar voor de verkeersveiligheid. De wegbeheerder achtte het noodzakelijk over te gaan tot een structureel onderhoud van de steenweg.

 

De rijweg krijgt dan ook een nieuwe onderfundering, fundering en asfaltverharding, de kantstroken met inbegrip van de slikkers en de boordstenen worden vernieuwd, het fietspad krijgt een nieuwe asfaltverharding en alle verharde zones naast de rijweg worden uitgevoerd in klinkers. De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 4 miljoen euro.

 

Fasering

Om tijd te winnen start Wegebo aan beide uiteinden van het tracé. Dit zijn het gedeelte Patriot - Breemstraat en het gedeelte Pijpestraat - grens Oost-Vlaanderen. Deze werkzaamheden nemen alvast een tiental weken in beslag en lopen zo  tot half oktober. Hierbij worden in een aparte deelfase ook de kruispunten Breemstraat,, Winterkeer en Pijpestraat vernieuwd. Zo blijven deze zo lang mogelijk bruikbaar te zijn voor het verkeer.

  

In een tweede fase volgt het resterende centrale deel tussen de Breemstraat en de Winterkeer en dit van half oktober tot het eind van het jaar.

 

Omleiding

De N495 zal alvast worden afgesloten in de werfzone, dus enkel waar er gewerkt wordt.  Het doorgaand verkeer zal omgeleid worden via Herne (N495 en N255), Vollezele (N272), Tollembeek (N272), Galmaarden (N272),  Moerbeke (N495a) en Viane (N495).

 

Ook burgemeester Kris Poelaert is opgetogen met de heraanleg. “De staat van de steenweg ging van kwaad naar erger. Ik heb dan ook niet nagelaten om bij de wegbeheerder sterk aan te dringen op maatregelen alvorens er ernstige ongevallen zouden gebeuren. Na de heraanleg van de Edingsesteenweg en de Ninoofsesteenweg komt nu eindelijk de Geraadsbergsesteenweg aan de beurt.  Nu nog de broodnodige opsmuk van de Assesteenweg”.   

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 aug 2010
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief