GALMAARDEN – Elfde Baljuwtochten

C21

GALMAARDEN – Elfde Baljuwtochten

Editiepajot_galmaarden_baljuwtochten_repro_agr
(ep)
 

Wandelclub “Parel van het Pajottenland” Vollezele organiseert op zondag 29 augustus haar Elfde Baljuwtochten in Galmaarden. Er zijn verschillende afstanden: 6, 9, 12, 22, 29, 30, 35 en 42km. De route van 6km is geschikt voor rolwagens.

Start tussen 7.u en 15u. vanuit het gemeentelijk trefcentrum Baljuwhuis in het centrum van Galmaarden.
Net als de vorige edities trachten wij zoveel mogelijk variaties in de parcours in te bouwen. Vanuit het gemeentelijk trefcentrum “Het Baljuwhuis”, gelegen in het centrum van Galmaarden, loodsen wij de wandelaars langsheen de mooiste en meest rustige plekjes van onze gemeente.
Wij verlaten de mooie startplaats “Baljuwhuis” en wandelen voorbij de classicistische Sint-Pieterskerk. Dit eens zo prachtig en geklasseerd gebouw is in de nacht van 11 op 12 mei 2008 door een korte, maar hevige brand, volledig vernield.
Wij laten dit vreselijke beeld achter ons en trachten toch te genieten van onze wandeling. Na een paar honderd meter komen wij al terecht in een oase van rust. Op de kronkelende Mark bewonderen wij de Gemelingenmolen (Driscartmolen) en de Heetveldemolen. Deze Heetveldemolen speelt een centrale rol tijdens de jaarlijkse Pauwelviering. Het golvend landschap staat borg voor prachtige vergezichten met hier een daar een typische vierkanthoeve ingepland. Een wandeling waar met volle teugen kan worden van genoten. Een uitgelezen kans om van de schoonheid van uw gemeente te genieten.
6, 9 en 12 km trekken naar het hoger gelegen gehucht Herhout. Hier kan men even op adem komen om dan, in dalende lijn, zich terug naar de aankomst te gaan. 16 en 22 km wandelen via de uithoeken van Tollembeek een supplementaire lus. Zij bereiken opnieuw de rustpost op het gehucht Herhout en vervolgen vandaar hun wandeling naar de aankomst.
22, 29, 35 en 42 km trekken vanuit Herhout richting Sint-Pieters-Kapelle. Hier wordt er dan in een zeer rustig kader even verpoosd. 30, 35 en 42-km wandelen een extra lus door een rustige en een zeer landelijke omgeving. Na deze lus wordt er opnieuw richting Herhout gestapt. Nog even de benen de nodige rust gunnen en dan, eveneens in dalende lijn, naar de aankomst.
Starten kan men tussen 7.u en 15u. vanuit het gemeentelijk trefcentrum Baljuwhuis. De aankomst moet wel vóór 17.30u opnieuw worden bereikt.
De inschrijvingskosten voor de leden van de wandelliga bedragen €-1.10, niet-leden betalen €-1.50.
Indien u geïnteresseerd bent in de werking van onze club, dan kan u tijdens deze organisatie terecht bij een van de bestuursleden.
Meer informatie nodig e-mail: dominique.foubert@telenet.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 aug 2010
Dominique Foubert
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief