GALMAARDEN - Zellik-Galmaarden onder een stralende zon

C21

GALMAARDEN - Zellik-Galmaarden onder een stralende zon

Colpaert_zellik_3
 
Colpaert_zellik_1
Colpaert_zellik_2
Colpaert_zellik_5
 
Colpaert_zellik_4
Colpaert_zellik_6
 

De zesentwintigste editie van Zellik-Galmaarden was er eentje met spanning tot het laatste ogenblik. Deze koers met zijn vele heuvels en bergen is niet voor watjes. Het was Bert De Backer die met een ultieme aanval op minder dan twee km van de eindmeet de wedstrijd won.

Tot de voorlaatste beklimming van de Congoberg bleven de 198 deelnemers bij elkaar. Een groepje van 12 man sprongen daar weg en het peloton was eraan voor zijn moeite, ook al was de voorsprong van deze twaalf nooit meer dan 1 minuut. Ondertussen ging deze groep naar de laatste kilometers die vooral gekenmerkt waren door de ene aanval na de andere, toen iedereen dacht om zich op te maken voor een massaspurt met 12 man, was het Bert De Backer die aanviel. Hij bleef uit de handen van de anderen en ging met enkele tientallen meters afgescheiden als winnaar over de eindmeet. Björn Coomans was tweede en Joeri Clauwaert was derde.
Koersdirecteur Luc Decoster uit Herne was uitermate tevreden van deze zesentwintigste editie. “ Een mooie koers veel spanning tot de laatste meters en dan een verdiende winnaar wat moet je nog meer hebben.”
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 20 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief