GALMAARDEN - Nieuwe kracht voor het Belgisch Trekpaard

C21

GALMAARDEN - Nieuwe kracht voor het Belgisch Trekpaard

Colpaert_galmaarden_trekpaard_museum_1
De mensen van het museum. - Foto © Marc Colpaert
 

Minister Geert Bourgeois(N-VA) heeft het tewerkstellingsproject van Toerisme Vlaams-Brabant, die een medewerker zochten voor het belevingscentrum van het Belgisch Trekpaard in Vollezele, goedgekeurd.

Toerisme Vlaanderen heeft niet alleen de taak om Vlaanderen als vakantiebestemming te promoten, maar helpt ook graag mee aan de uitbouw van waardevolle toeristisch-recreatieve projecten, onder meer door financiële ondersteuning te bieden bij toerismeprojecten. " Dergelijke tewerkstellingsprojecten moeten een directe meerwaarde bieden voor het toerisme in Vlaanderen en aansluiten bij mijn toeristisch beleid", verduidelijkte Geert Bourgeois. " Bovendien moet het project bij voorkeur op Vlaams of regionaal niveau van belang zijn."
Een van de tewerkstellingsprojecten is dat van Toerisme Vlaams Brabant, waar ze een medewerker zoeken voor de uitbouw van het belevingscentrum rond het Brabants trekpaard in Vollezele. Volgens Bourgeois kan dit bezoekers- en belevingscentrum uitgroeien tot een toeristische aantrekkingspool die in de lijn is met de regio - het rurale Pajottenland - en sterk genoeg is om Vlaamse en buitenlandse toeristen aan te trekken.
“ Blijkbaar is de kogel door de kerk voor de eerste fase”, sprak Hilde van Dixhoorn. “ De minister heeft de subsidie voor het aanstellen van een projectmanager goedgekeurd. We zullen dus binnenkort kunnen verder werken, met de hulp van deze projectmanager, om ons belevingscentrum in Vollezele nog meer uitstraling te geven. Dit geschenk komt tien jaar na het onstaan van dit centrum”, aldus een zeer tevreden voorzitster Hilde van Dixhoorn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 aug 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief