GALMAARDEN - Ecole de la Gage neemt afscheid

C21

GALMAARDEN - Ecole de la Gage neemt afscheid

Dsc01705
 
Dsc01711
Dsc01509
Dsc01709
 
Vrijdag namen de derdegraadsleerlingen uit het basisonderwijs van de Ecole de la Gage uit Neufville bij Soignies afscheid van Vollezele, alwaar zij in contact kwamen met hun leeftijdsgenoten van de plaatselijke gemeentelijke basisschool. Naast het kennismaken met de regio stond ook het bijschaven van de kennis van het Nederlands op het leerprogramma. Het initiatief kadert in een uitwisselingsproject tussen basisscholen aan weerszijden van de taalgrens.
 
Een week lang hielden de bezoekers zich op in de Carrousel. Van hieruit ondernamen zij fietstochten naar de kinderboerderij ’t Mollenhof in Bever en het natuureducatief centrum Paddenbroek in Gooik. Donderdag was het dan verbroederen geblazen in de school in Vollezele.

Op de afscheidsbijeenkomst gaven de schoolkinderen een knap staaltje van hun verruimde taalvaardigheden ten beste in het bijzijn van hun ouders. Tijdens de week stonden stagedoende animatoren van Isalt overigens ook in voor de animatie en de begeleiding. Anne-Marie Rousseau, de lerares Nederlands, toonde zich uitermate tevreden over de locatie, de uitstappen en de werksfeer binnen de groep
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief