GALMAARDEN - Tien jaar museum van het Belgisch Trekpaard

C21

GALMAARDEN - Tien jaar museum van het Belgisch Trekpaard

Editiepajot_galmaarden_museum_hilde_1_bewerkt
Voorzitter Hilde van Dixhoorn. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_museum_3_bewerkt
Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_paard_1_bewerkt
Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_paard_2_bewerkt
Foto © Marc Colpaert
 

Toerisme Vlaams-Brabant is van plan door de aanwerving van een projectcoördinator het museum van het Belgisch Trekpaard in Vollezele om te vormen tot een belevingscentrum. Voor het tienjarig bestaan van het Museum van het Belgisch Trekpaard werd er ook een toeristische folder uitgegeven.

Het Belgisch Trekpaard zette Vollezele in de vorige eeuw op de kaart. Een tijdlang was het Belgisch Trekpaard zelfs het belangrijkste exportproduct van het land. Philippe van Dixhoorn werkte negen jaar om heel wat belangrijke zaken bij elkaar te zoeken en om van start te kunnen gaan met een museum over het Belgisch Trekpaard “ Mijn vader(die twee jaar geleden kwam te overlijden) zou blij geweest zijn vandaag”, sprak zijn dochter de huidige voorzitter Hilde van Dixhoorn. “ Toen hij ziek begon te worden, was hij zo bang dat zijn levensdroom - de uitbouw van dit museum - nooit zou gerealiseerd worden. Vandaag weet ik dat het museum in de toekomst veel meer uitstraling zal krijgen, nu de provincie Vlaams-Brabant mee op de kar springt, met ondermeer de uitgave van een nieuwe folder over het Belgisch Trekpaard en de aanstelling van een projectcoördinator, en daar is iedereen blij mee”, verzekerde Hilde.
“Wij hebben het Belgisch Trekpaard in ons strategisch beleidsplan opgenomen als één van de speerpunten om bezoekers naar hier te lokken”, vertelde Lieven Elst directeur recreatie van de provincie Vlaams-Brabant. “ Binnenkort werven wij een projectcoördinator aan, die gedurende drie jaar het museum samen met de plaatselijke ploeg, meer uitstraling moet geven. De nieuwe kracht moet van het museum een belevingscentrum maken, waar men niet alleen naar foto’s van paarden kan kijken, maar waar men de paarden ook kan bekijken, aaien en demonstraties zien geven.” Alvorens af te sluiten zong ‘meester’ Andre Vanderplasschen nog een zelf gemaakt nummer over het museum.
Burgemeester Deneyer, die bijna door een trapje viel, gelukkig zonder erg, bedankte de vele mensen die er aan meegewerkt hebben om dit museum in te richten en open te houden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief