GALMAARDEN – Vrouwelijk buschauffeur beroofd onder bedreiging van mes – Politie zoekt getuigen

C21

GALMAARDEN – Vrouwelijk buschauffeur beroofd onder bedreiging van mes – Politie zoekt getuigen

Editiepajot_politie_2010__pixels200

De Politiezone Pajottenland deelt ons nu het volgende mede: Dinsdag 19 oktober omstreeks 20.42 uur ter hoogte van de Voetbalterreinen SKO Vollezele in de Vollezelestraat in 1570 Galmaarden. Betreft: Diefstal middels bedreiging met een mes van een vrouwelijke buschauffeur van De Lijn. Dader kan ontkomen met de buit (ongeveer 100 euro) en neemt met mededaders de vlucht met een voertuig

De lijnbuschauffeur bediende de lijn 161. Dit betreft het traject tussen station Geraardsbergen en de stelplaats van de Lijn in Leerbeek. De rit vertrok aan het station van Geraardsbergen om 20.08 uur.
Omstreeks 20.28 uur stapt een onbekend manspersoon ( verdachte ) op de lijnbus. Dit aan de halte tussen de Kamstraat en de Pijpestraat te Bever. Op dat ogenblik zaten er nog twee passagiers op de bus. Zijnde een meisje, en een oudere manspersoon. Deze stapten respectievelijk af aan de halte Nieuwstraat te Galmaarden ( 20.34 uur), en Marktplein te Tollembeek ( 20.38 uur).
Om 20.41 uur bevindt de lijnbus zich aan de voetbalterreinen van SKO Vollezele te Vollezelestraat. Onder bedreiging van een mes dient de bestuurster de dagopbrengst at te geven. De lijnbus dient intussen echter het traject te blijven volgen, doch tussen de haltes Rendries en Spieringen, moet de lijnbusbestuurster stoppen.
Op dat ogenblik stopt er een zwarte BMW personenwagen , dewelke zijn grootlichten ontsteekt. Het voertuig staat langsheen de Langestraat met het front richting N255. De verdachte springt van de bus, en stapt achteraan in het voertuig, dewelke de vlucht neemt richting N255 (Ninoofsesteenweg).
Verdachte was vermomd middels een donkere sjaal (bruin/zwarte kleur), en was drager van een veelkleurig potsje met zijflappen tot over de oren (type latijns Amerikaanse indianen).
Enkel de ogen en neus van betrokkene waren zichtbaar. Hij droeg een donkerbruine lederen of daim vest, kort model, een blauwe jeansbroek en bruine lederen handschoenen. Verdachte mat tussen 1.60 en 1.80 meter en zou tussen de 30 a 45 jaar oud zijn. Europees type, blanke huidskleur, Nederlandstalig, Vlaams dialect sprekend (echter geen streekdialect).
Aan boord van het voertuig BMW zaten twee personen vooraan (geen verdere beschrijving gekend). Het voertuig BMW betrof een personenwagen van een ouder model, van zwarte kleur, vijfdeurs, evenwel geen break.
We zijn echter op zoek naar getuigen die de feiten zagen gebeuren of onze diensten relevante informatie kunnen verschaffen omtrent de verdachte of het vluchtend voertuig. De lokale politie Pajottenland vraagt burgers die meer informatie kunnen bezorgen omtrent deze feiten contact te willen opnemen met onze diensten via het algemeen telefoonnummer : 054/418640 of via de verschillende politieburelen van onze politiezone.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2010
Marc Sluys
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief