GALMAARDEN - Gezond eten in Herhout

C21

GALMAARDEN - Gezond eten in Herhout

Editiepajot_galmaarden_gezond_herhout_1_bewerkt
De kleuters genoten van een gezond tussendoortje. - Foto Marc Colpaert
 

 

De kleuters van de gemeentelijke basisschool Herhout in Tollembeek krijgen vanaf heden elke dag een bordje met fruit en groenten. De kleuterjuffen merkten op, dat heel wat koekjes van de kleuters toch niet werden opgegeten.

De kleuters van de Herhout mochten tot voor enkele dagen tijdens de laatste speeltijd van de dag, hun koekjes die ze van thuis uit meebrachten, opeten. Tijdens de jongste infoavond werd op vraag van de kleuterjuffen Katleen en Bernadette gevraagd om daar verandering in te brengen. “ Onze juffen vonden het erg, dat heel wat van de koekjes zomaar werden weggegooid”, vertelde directeur Patrick Hugo. “ Soms vonden wij een koekje van Samson met juist zijn hoofd er afgebeten en moesten wij dit allemaal weggooien. De juffen kwamen dan met een idee naar voren dat de school iedere dag in de namiddag zelf een gezond tussendoortje van fruit zouden aanbieden aan de kleuters”, aldus de directeur.

Aan de ouders werd gevraagd of ze akkoord waren om hiervoor een kleine bijdrage te betalen en geen koekjes meer mee te geven. Zodoende eten de kleuters van Juf Katleen en Juf Bernadette sinds enkele dagen alleen nog gezonde tussendoortjes, zoals pruimen en wortelen, maar ook appels en peren stonden al op het menu. “ En de kinderen, die smullen hun buikje rond”, lachte Patrick Hugo.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief