VOLLEZELE – Bewoners zijn racepiloten in Molenstraat grondig beu

C21

VOLLEZELE – Bewoners zijn racepiloten in Molenstraat grondig beu

Editiepajot_galmaarden_te_snel_molenstraat_foto_marc_colpaert
In de Molenstraat wordt veel te snel gereden, klaagt de buurt. - Foto © Marc Colpaert
 

De bewoners van de Molenstraat in Vollezele zijn de hardrijders in hun vernieuwde straat meer dan beu. De wagen van één van de bewoners werd al drie keer stuk gereden. Ze vragen dan ook dat de politie meer controles gaat uitvoeren. Volgens de politie gebeuren er te weinig ongelukken in hun straat om controles uit te voeren.

Enkele maanden geleden werd het wegdek van de Molenstraat in Vollezele bijna helemaal vernieuwd. Door deze verbeteringswerken rijden er vandaag steeds meer auto’s veel te snel in hun straat volgens de bewoners. “ Tijdens de spitsuren is het verdraaid gevaarlijk in onze straat”, zo begint ere-schepen Aimé Stevens zelf bewoner van de Molenstraat zijn verhaal. “ Nadat de Molenstraat vernieuwd was, kwamen steeds meer wagens aan hoge snelheid door onze straat rijden. Men moet dan ook zeer goed uitkijken, wanneer men zijn garage moet in- of uitrijden, zeker tijdens de spitsuren, maar ook op andere tijdstippen. En de politie die doen niets om deze toestand te veranderen”, aldus Stevens. Volgens Korpschef Marc Hellinckx van de politiezone Pajottenland is het correct dat er in deze straat geen systematische controles worden uitgevoerd. “ De politiezone Pajottenland beschikt actueel slechts over één mobiele radar. Er dienen dus prioriteiten gesteld te worden bij de inzet van het toestel. Deze prioriteiten worden bepaald in functie van gegevens van snelheidsmetingen en ongevallen (met oorzaak snelheid) van de voorbije 3 jaar. Deze prioriteitstelling werd eveneens overlegd met het gemeentebestuur van Galmaarden en wordt zesmaandelijks geëvalueerd en bijgestuurd”, vertelde de Korpschef. “Actueel vormt de Molenstraat inderdaad geen prioriteit. Slechts 5.59% van de bestuurders rijdt er te snel volgens onze metingen (in Galmaarden is het gemiddelde 8,96% met uitschieters tot meer dan 19%). De voorbije 3 jaar gebeurden er in de Molenstraat slechts 4 verkeersongevallen (waarbij slechts 2 ingevolge snelheid, en 2 met lichamelijk letsel). Geen prioriteit betekent dat er geen systematische controles gepland worden, wat niet uitsluit dat bij restcapaciteit ook hier controles sporadisch mogelijk zijn“, besluit Marc Hellinckx
Toch zijn er heel wat bewoners van de Molenstraat die totaal niet tevreden zijn met deze uitleg. Van één van de bewoners Bert Matthijs werd zomaar eventjes drie maal zijn wagen stuk gereden voor zijn deur. “ Nadat de Molenstraat vernieuwd was, ging ik op het gemeentehuis vragen waar ik mijn wagen moest plaatsen, op de openbare weg of op de stoep. Daar vertelde men dat mijn wagen op de straat mocht staan, maar zeker niet op de stoep, anders kreeg ik een boete”, aldus Bert. Na enkele weken reden al twee wagens op mijn auto, zodat ik hem dan maar veilig op de stoep zette en enkele dagen later een boete van 100 euro in mijn bus kreeg. Ik zette de wagen dan maar weer op de baan met als gevolg een nieuwe aanrijding, de derde, toen was de maat vol en plaatste ik de wagen even verderop”, sprak Bert Matthijs.
De mensen van de Molenstraat hopen in de toekomst toch dat de politie op regelmatige tijdstippen de nodige controles gaan uitvoeren. “ En liefst geen controles na de spitsuren maar tijdens de spitsuren. Dan gaan ze vlug vaststellen dat er nogal wat laagvliegers in de Molenstraat voorbijkomen”, zei Aimé Stevens.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2010
Marc Colpaert
Marc colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief