De misdaden van de Zwarte Bende van GALMAARDEN

C21

De misdaden van de Zwarte Bende van GALMAARDEN

Karl_delauw_p200
Karl Delauw (ep)

Oud-Galmaardenaar Karl Delauw gaf zopas via Unibook zijn eerste boek “De misdaden van de Zwarte Bende van Galmaarden” uit.

Het boek vertelt het spannend en waar gebeurd relaas van een misdaadbende uit de streek ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, zo genoemd omdat de bendeleden hun gezicht zwart maakten voor ze op pad gingen om misdrijven te plegen. Vaak vermomden ze zich ook als Duitsers. Het is een verhaal van moord, afpersing, inbraak, diefstal, bescherming van hogerhand, intriges en vreemde toevalligheden.
Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste luik vertelt het verhaal van de Zwarte Bende van Galmaarden. Daarna beschrijft deel twee het verloop van de zaak na de oorlog en het proces en onderneemt de auteur een poging om de gebeurtenissen te verklaren.
Samen met Karel Rampelberg en André Demecheleer werkte de schrijver anderhalf jaar aan het boek. Ze zochten zoveel mogelijk informatie over de feiten in registers en archieven. Tal van fotomateriaal illustreert de tekst. Op Facebook bestaat ook een groep voor lezers en fans van het boek.
Het werk telt 192 pagina’s en is op verschillende manieren verkrijgbaar.
Short description
“De misdaden van de Zwarte Bende van Galmaarden” is het spannend en waar gebeurd verhaal van een misdaadbende ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Het boek combineert de weergave van een vergeten verhaal met het historisch onderzoek en de poging tot verklaring ervan. Het is een verhaal van moord, afpersing, inbraak, diefstal, bescherming van hogerhand en vreemde toevalligheden. Voor wie een verbluffend stukje lokale geschiedenis wil ontdekken is dit boek een aanrader!
Author Bio
Karl Delauw werd geboren in Geraardsbergen op 20 september 1977 en groeide op in Galmaarden. Hij studeerde Taal- en Letterkunde: Germaanse Talen (Engels-Duits) en Rechten aan de KU Brussel en UIA. In 1999 behaalde hij in Antwerpen de graad van Master in de Germaanse Talen met het proefschrift ‘Taalverschuiving in het kanton Eupen en de Platdietse streek. Een vergelijkend onderzoek.’ Sinds 2001 werkt hij in de financiële sector. Zijn hobby’s zijn zwemmen, muziek, poker, schaken en dieren.
Meer informatie gewenst?
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2010
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief