GALMAARDEN - Puzzel eindelijk af

C21

GALMAARDEN - Puzzel eindelijk af

Editiepajot_galmaarden_puzzel_1_bewerkt
De puzzel hangt eindelijk op zijn plaats. - Foto Marc Colpaert
 

 

De puzzel van 24.000 stukjes hangt dan toch eindelijk in de kinderkamer van de familie Van Oycke uit Tollembeek. In hun woning was maar één muur geschikt om deze grote puzzel op te plaatsen. Ondertussen had de burgemeester al voorgesteld als ze geen plekje vonden om de puzzel in het Baljuwhuis onder te brengen.

Vorig jaar werkte Luc Van Oycke(51) ongeveer zes maanden om een puzzel met 24.000 stukjes in mekaar te steken. Toen de puzzel bijna af was, bleek dat er twee puzzelstukjes ontbraken. Gelukkig kon Luc deze stukjes bestellen bij de leverancier van de puzzel. Maar nog was de lijdensweg van Luc niet ten einde. “ Toen de puzzel af was, viel het pas goed op hoe groot deze wel was (4,28m x 1,57m), en moesten wij een geschikte plaats vinden in onze woning”, vertelde Luc. Eerst wilde Luc zijn kunstwerk nog even tentoon stellen in zijn beenhouwerszaak even verderop, maar de puzzel was gewoon te groot voor zijn zaak. Gelukkig was een muur van een kinderkamer in zijn woning juist groot genoeg. Maar toen begon de miserie pas echt. “ Ik vroeg eerst aan een bevriend schrijnwerker Hans Schollaert uit Galmaarden om een houten kader te maken voor de puzzel in te plaatsen. Dit lukte wel, maar daarmee stond de puzzel nog niet op zijn plaats. Er was gewoon geen ruimte genoeg om de puzzel in de kamer te krijgen. Onze burgemeester Pierre Deneyer stelde zelfs voor om de puzzel in het Baljuwhuis van Galmaarden omhoog te hangen, indien ik geen geschikte plaats vond”, sprak Luc. Om de puzzel toch op zijn plaats te krijgen hebben ze tenslotte de trapleuning moeten afbreken en slaagden ze er zo in om de puzzel op zijn plaats te hangen. Daar zal de puzzel dan ook voor altijd blijven hangen. Zijn vrouwtje Nadia Mignon beloofde hem om binnenkort een laagje vernis over de puzzel te strijken, zodat de kleuren niet verdwijnen.

“ Nu stop ik ermee om puzzels te maken, deze van 24.000 stukjes was de grootste die ik kon vinden. Ik zal nu wel iets anders moeten vinden om de lange winteravonden te vullen “, grapte Luc.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief