GALMAARDEN - Schilder stelt zijn werken tentoon

C21

GALMAARDEN - Schilder stelt zijn werken tentoon

Colpaert_galmaarden_herman_van_eesbeek_1_bewerkt
Herman bij zijn kunstwerken. - Foto © Marc Colpaert
 

Herman Van Eesbeek wilt de mensen mee laten genieten van zijn eigen schilderkunst en zet daarom zijn schilderijen voor zijn vensters, zo kunnen de mensen die voorbij zijn woning lopen genieten van zijn werk. Zijn woning is ondertussen uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor kunstenaars.

Herman Van Eesbeek(52) groeide op in Tollembeek, woonde 25 jaar in Bever en in 2005 keerde hij terug naar de Stationsstraat in Galmaarden. “ Mijn interesse voor kunst en dan vooral voor schilderen, kwam al heel vroeg tot uiting. Ik miste geen enkele tentoonstelling die bereikbaar was en las een massa kunstboeken”, sprak Herman Van Eesbeek Zo’n 20 jaar geleden kreeg hij de gelegenheid om de technieken van het schilderen aan te leren door het volgen van avondonderwijs in een atelier voor beeldende kunst in Dilbeek.

“ Iedere techniek en ieder medium werd en wordt nog steeds uitgeprobeerd; olieverf,acryl, aquarel, gouasche, inkt, pasta,zand,met borstel, paletmes, pen,tube, spuitbus, zelfs met de handen, op papier, karton, doek, houten plank, steen en dit met een palet vol kleurencombinaties. Ik ben vandaag nog steeds op zoek naar stylistische zelfstandigheid. Mijn stijl is doorheen de jaren rijper geworden en kan gedefinieerd worden als een expressionistische schilderstechniek.

Herman was dan ook op zoek naar een woning waar hij zijn grote hobby schilderen kon uitoefenen. “ Mijn oog viel op een handelshuis, een vroegere beenhouwerij in de Stationsstraat in Galmaarden, toen ik het grote atelier achter het huis zag was ik dadelijk verkocht”, zei Herman. Maar er was niet alleen de grote ruimte achteraan, ook vooraan was er een grote ruimte – de vroegere beenhouwerszaak – met vooral de twee grote uitstalramen aan de straatkant, een ideale ruimte voor het beoefenen van zijn hobby. “ Al vlug rijpte bij mij de idee om ook andere mensen te laten genieten van mijn recentste schilderwerken. Ik had twee grote uitstalramen dus plaatste ik voor ieder raam een schilderij, zo konden de voorbijgangers – op weg naar het station van Galmaarden – genieten van mijn kunstwerken. Een stille droom , andere mensen laten meegenieten van mijn kunstwerken, werd werkelijkheid en kreeg een ‘final touch’.

Deze nieuwe omgeving werd niet alleen een speelruimte voor kunstenaars en kunstenaars in spe, maar ook een ontmoetingsplaats voor kunstminnaars en kunstontdekkers. “ Kunst is socialer dan men zou denken, leeftijd en ideeën kennen hier bij ons geen grenzen”, verklaarde Herman, die ook gekend is onder de artiestennaam ‘Touch’.” De idee, dat mijn kunst dient om bekeken te worden en om ervan te genieten, komt nu pas tot zijn recht door mijn ‘Art at home’ permanent te kunnen aanbieden aan mijn medemensen via mijn twee grote ramen “, aldus nog Van Eesbeek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief