GALMAARDEN - Kledingcontainers niet in containerpark

C21

GALMAARDEN - Kledingcontainers niet in containerpark

Img_0442
Volgens Schollaert is het best mogelijk dat de containers juist voor de laadbrug worden geplaatst. Foto Kos
 

 

Willy Schollaert(open vld) uit Galmaarden is niet blij dat de kledingcontainers bijna allemaal in het containerpark geplaatst werden. Wie vandaag kleren achterlaat in die container moet daarvoor betalen en dit kan toch niet de bedoeling zijn. De gemeente gaat de zaak onderzoeken en had reeds een vergadering met Ilva hierover. De hamvraag zal worden, waar moeten de containers geplaatst worden.

Tijdens de gemeenteraad vroeg gemeenteraadslid Willy Schollaert aan de voorzitter of er geen mogelijkheid bestond om de kledingcontainers uit het containerpark te halen. " Wie vandaag naar ons containerpark gaat en daar kleding achterlaat moet daarvoor betalen - de eerste honderd kg afval is wel gratis - en dit is toch niet logisch", sprak Willy Schollaert. " Hetzelfde probleem stelt zich bij de electrische toestellen. Vandaag betalen wij allemaal een bijdrage voor het milieu (Recupel) wanneer je iets achterlaat op ons containerpark moet je ervoor betalen. Wanneer je dan weet dat de beheerders van een containerpark geld krijgen wanneer ze deze apparaten komen ophalen, dan loopt er toch iets verkeerd. Bezoekers aan het containerpark zouden bepaalde zaken zoals kleding en electrische toestellen gratis moeten kunnen inleveren, anders bestaat de mogelijkheid dat het zwerfvuil nog duidelijker zichtbaar gaat worden langs onze wegen", eindigt Schollaert. Hij stelt dan ook voor om de containers voor de laadbrug in het containerpark te plaatsen.

Burgmeester Pierre Deneyer is op de hoogte van deze toestand. " Wij hebben gekozen voor een nieuw concept met Ilva, de mensen kunnen nu nog met meer afval terecht in ons containerpark. Het grote probleem - indien wij beslissen om de kledingcontainers niet meer in ons containerpark te plaatsen - zal zijn, waar moeten ze geplaatst worden? Uit het verleden is al duidelijk gebleken dat gemeentearbeiders bijna wekelijks rond de containers allerlei afval moesten gaan opkuisen en dat kunnen wij ook missen", stelt de burgemeester. Hij beloofde evenwel het probleem te laten onderzoeken. " De dag na de gemeenetraad heeft er al een gesprek plaats gevonden met de mensen van Ilva om te zoeken naar een oplossing, voorlopig nog zonder resultaat, maar wij zijn er mee bezig", aldus Deneyer. Voorlopig staat er nog één kledingcontainer langs de Ninoofsesteenweg in Vollezele, maar het is de bedoeling dat ook deze container zal verplaatst worden naar het containerpark.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief