GALMAARDEN - ABYZ bouwt naast Markrivier

C21

GALMAARDEN - ABYZ bouwt naast Markrivier

Editiepajot_galmaarden_abyz_bewerkt
Jean-Pierre Piret met dochter Anneleen met achter hun het nieuwe magazijn. - Foto © Marc Colpaert
 

De Galmaardse firma Abyz is bezig met het bouwen van een magazijn pal naast de Markrivier in het centrum van Galmaarden. In november van vorig jaar stond deze plaats nog volledig blank, de firma besloot dan ook om extra voorzieningen te treffen, zoals het verhogen van de vloerplaat met één meter om zoveel mogelijk wateroverlast te vermijden.

Tijdens de hevige regenval van eind vorig jaar werd de Markvallei in het centrum van Galmaarden herschapen in een grote vijver. “ Wij wisten uit het verleden dat de Markrivier af en toe zorgde voor wateroverlast, vooral in 2004 stond onze tuin volledig blank”, vertelde zaakvoerder Jean-Pierre Piret van de firma Abyz. “ Wij dachten toen, veel erger zal het wel nooit meer worden en gaven de opdracht om een nieuw magazijn als uitbreiding van onze zaak, pal naast de Markrivier te bouwen. In november, de funderingen waren juist gegoten, begon de miserie, het water kwam toen heel wat hoger te staan dan ooit het geval was. Wij moesten dan ook dringend maatregelen treffen voor de toekomst en daarom beslisten wij om de vloerplaat één meter hoger te plaatsen dan vroeger het geval was. Daarnaast voorzien wij twee pompen in een technisch put en zijn alle buizen die in het gebouw lopen speciaal beveiligd, zodat er langs daar geen water in het gebouw kan binnen dringen. Om het geheel af te sluiten worden er nog schotbalken voorzien aan de ingangspoort”, zei Piret.

In het magazijn hebben ze er tevens voor gezorgd dat niets van het materiaal op de grond komt te staan, maar alles moet in rekken geplaatst worden. “ Wij hopen nu maar, dat wat we vorig jaar aan wateroverlast hebben meegemaakt, éénmalig was. Indien de Markrivier nog ooit uit zijn oevers treedt en die kans is zeer reëel, dan hebben wij toch al tal van maatregelen getroffen, om de schade tot een minimum te beperken, laat ons hopen”, verklaarde Jean-Pierre Piret.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief