GALMAARDEN - Nadars staan verkeerd

C21

GALMAARDEN - Nadars staan verkeerd

Colpaert_galmaarden_molenstraat_2
Marc en Rita vragen zich af waarom de nadars niet voor hun woning kunnen staan. - Foto © Marc Colpaert
 

Marc Derycke en Rita Agneessens uit de Molenstraat in Vollezele zijn het gevaarlijk verkeer voor hun deur meer dan beu. Op vijf maanden tijd werd de wagen van Marc en de wagen van zijn zoon Mike stuk gereden. Ze durven zelfs geen vrienden meer uitnodigen om even langs te komen, schrik dat er iets zal gebeuren met hun wagen. Wegens klachten door omwonenden werden er even verderop in de straat al voorlopige naders geplaatst, die volgens Marc en Rita hun doel missen.

De Molenstraat, de verbindingsweg tussen Vollezele en Oetingen werd enkele maanden geleden grondig vernieuwd. De inwoners kregen een volledig nieuw wegdek en waar het mogelijk was werden er voetpaden aangelegd. “Het is juist dat we vandaag een prachtige nieuwe straat hebben“, begint Marc zijn verhaal.” Maar daarmee begon ook alle ellende, na de vernieuwing van de Molenstraat werd deze straat herschapen in een racebaan. Vanaf 5 uur in de ochtend donderen de zware vrachtwagens en vele wagens voorbij onze deur, het is soms gevaarlijk om de straat over te steken. Eerst werd mijn wagen in de prak gereden en vorige week werd de nieuwe Alfa Romeo van mijn zoon Mike bijna tien meter verder tegen een muur geduwd. Dit alles op enkele maanden tijd. Er moet dan ook dringend iets gebeuren, want deze toestand is onhoudbaar”, zei Marc Derycke.

“ Het is zelfs zo erg dat door de voorbijrijdende wagens er onlangs een schilderij van de muur viel”, beaamt Rita Agneessens. “ Ik woon al 23 jaar in de Molenstraat, maar wat er nu aan het gebeuren is, na de vernieuwing van de straat heb ik nog nooit meegemaakt. Wij durven momenteel zelfs geen vrienden meer uitnodigen, stel dat hun wagen vernietigd wordt of zelfs erger nog dat onze vrienden zelf het slachtoffer worden, ik mag er niet aan denken”, sprak Rita

Op vraag van buurtbewoners werden er honderd meters verderop voorlopige naders geplaatst. “ De naders werden geplaatst na een grondig onderzoek van de politie, maar vandaag krijgen wij ook al klachten dat ze gewoon rond de naders rijden”, vertelde burgemeester Pierre Deneyer(CD&V). “ Wanneer wij vanaf morgen onze snelheid aanpassen, dan moeten wij geen obstakels meer plaatsen en is iedereen gelukkig, maar blijkbaar is dit een utopie”, aldus de burgemeester.

“ Het zou al een goede zaak zijn moesten de voorlopige naders geplaatst worden ter hoogte van de huisnummers 70 en 72 in de Molenstraat, want waar ze nu staan missen ze hun doel. Tevens is het gevaarlijk om na een bocht een nadar te plaatsen. Na enkele weken moesten de mensen al vaststellen, dat sommige wagens gewoon naast de naders reden, daarom werd er door de bewoners af en toe een wagen als extra obstakel geplaatst. Als de situatie niet vlug verbeterd, dan plaats ik binnenkort mijn vrachtwagen met een lengte van 18 meter voor mijn deur, eens benieuwd of ze deze ook nog eens een tiental meters gaan verder duwen”,vertelde Marc.

Burgemeester Deneyer hoopt dat het gezond verstand zegeviert. “ Ik heb de klachten van de familie Derycke doorgestuurd naar de Politie en hun tevens gevraagd om meer snelheidscontroles uit te voeren in deze straat. En verder is het maar te hopen dat de ‘laagvliegers’ ook eens denken aan hun medemens en op een verstandige manier met hun wagen omspringen”, besluit Deneyer.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief