GALMAARDEN - Kermis Spieringen stopt er mee

C21

GALMAARDEN - Kermis Spieringen stopt er mee

Colpaert_galmaarden_kermis_spieringen_1_speciaal
Enkele leden van kermis Spieringen met zanger Henri Spider. - Foto © Marc Colpaert
 

Dit jaar zal er in Spieringen geen kermis worden gevierd. Na dertig jaar houden de organisatoren het voor bekeken. Ze vinden geen jonge mensen meer die mee aan de kar willen trekken en de organisatie zelf wordt ieder jaar duurder.

Reeds jaren is de kermis in Spieringen, een gehucht van Vollezele, een begrip in de streek. Vorig jaar werd nog de dertigste kermis gevierd in een grote tent langs de Langestraat in Vollezele, met ondermeer een optreden van Paul Severs en andere artiesten. De organisatoren’ de Spieringenaren’ gaan dit jaar geen kermis organiseren. “ Het is met veel spijt dat wij sinds kort beslist hebben om dit jaar geen kermis te organiseren”, begint Veerle Minner.” In onze bestuursploeg zijn er enkele mensen die om persoonlijke redenen het kalmer aan willen doen, dus moest het hele kermisgebeuren georganiseerd worden door drie personen en dat was gewoon te weinig. Bijkomend probleem is dan nog dat de kosten voor elektriciteit, verzekeringen en nog tal van andere zaken die bij zo een kermis komen kijken,de laatste jaren steeds duurder werden, zodat het organiseren van een kermis bijna onmogelijk werd”, sprak Veerle Minner.

Of er ooit nog een kermis gaat georganiseerd worden zal de toekomst moeten uitwijzen. Een bijkomend probleem is dat het bestuur dringend moet uitbreiden met jongere mensen. “ Wij zitten vandaag met een bestuur met daarin mensen waarvan de meeste gepensioneerd zijn, eentje is er zelfs 85 en om dan zo een kermis te organiseren, dat is niet zo simpel. We zoeken al maanden om nieuw bloed te vinden en vooral jong bloed, maar blijkbaar is dit vandaag de dag niet meer mogelijk. Jonge mensen kan men niet meer warm maken om mee te helpen aan zo een organisatie als een plaatselijke kermis”, besluit Veerle. Of de kermis volgend jaar of de jaren daarna nog zal doorgaan staat vandaag nog niet vast.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief