GALMAARDEN - William stopt na 32 jaar

C21

GALMAARDEN - William stopt na 32 jaar

Editiepajot_galmaarden_cools_bewerkt
William en enkele leerlingen.- Foto © Marc Colpaert
 

William Cools(56) is nog maar enkele dagen directeur van de gemeentelijke basisschool in Galmaarden. Vanaf september wordt hij deeltijds coördinator van de scholengemeenschap in opvolging van Willy De Spiegeleer. De plaats van directeur wordt ingenomen door Patrick Hugo, nu nog directeur in de gemeentelijke basisschool Herhout in Tollembeek.

Op 1 september 1979 werd William Cools – als opleiding regent wiskunde-fysica - aangesteld als leraar in de gemeentelijke basisschool in Galmaarden. Gedurende 21 jaar zou hij de functie van leraar van het zesde leerjaar en schoolverantwoordelijke op zich nemen. “ Het was best een zware periode, zeker de laatste jaren, toen ik en les gaf en verantwoordelijke was”, vertelde William. “ Ik ben iemand die me graag volledig inzet als ik les geef, het was dan ook frustrerend dat ik en de leerlingen steeds gestoord werden, als er een probleem was in de school. In 2000 werd ik dan benoemd als directeur en kon ik deze voltijdse job met veel plezier aanvaarden”, zei Cools.

Hij zag de school en vooral ook het aantal leerlingen gevoelig veranderen, van 110 leerlingen in 1979 naar 299 vandaag. “ Dat er vandaag zoveel leerlingen naar onze school komen is niet mijn verdienste, maar de verdienste van het hele schoolbestuur en de gemeente Galmaarden. Ik had een goede band met de leerlingen en met de ouders, waarbij wederzijds respect heel belangrijk was”, aldus William.

Vanaf september gaat William deeltijds met pensioen en wordt hij deeltijds coördinator van de scholengemeenschap in Galmaarden. “ Dit wordt voor mij een grote uitdaging want een ‘monument’ als Willy De Spiegeleer opvolgen is geen gemakkelijke opgave. Maar wij gaan ons best doen”, lachte William. De nieuwe directeur voor de gemeentelijke basisschool Galmaarden wordt Patrick Hugo, die nu nog directeur is in Herhout in Tollembeek. Voor deze laatste vestiging is men nog op zoek naar een nieuwe directeur.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief