GALMAARDEN - Nieuwe schepen Patrick Decat

C21

GALMAARDEN - Nieuwe schepen Patrick Decat

Editiepajot_galmaarden_eedaflegging_pat_bewerkt
Patrick is nu de nieuwe schepen. - Foto © Marc Colpaert
 

Gemeenteraadslid Patrick Decat(48) legde zopas de eed af als nieuwe schepen van Galmaarden, dit wegens het overlijden van schepen Paul Cardoen(CD&V). Patrick is al 25 jaar actief in de gemeentepolitiek en is dan ook geen onbekende meer in de gemeente.

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2006 behaalde Patrick Decat(CD&V) bijna 900 stemmen - het waren er exact 876 - in Galmaarden en dit was in eerste instantie, voldoende om een schepenambt op te nemen in de gemeente. “ Maar een nieuwe wet besliste er anders over, want er moest vanaf 2006 iemand van het vrouwelijk geslacht in het schepencollege zetelen en zo viel ik toen uit de boot”, vertelde Patrick. Door het overlijden van schepen Paul Cardoen op 2 juni, kreeg hij nu een tweede kans. “ Op zo een manier schepen worden is nooit leuk, maar het schepencollege moet voltallig zijn, voor de goede werking van een gemeente, dus het kon niet anders. Ik ken de gemeente door en door, ik was ooit het jongste gemeenteraadslid in Galmaarden, nu bijna vijfentwintig jaar geleden, dus dat zal wel meevallen”, aldus Patrick. Onze kersverse schepen Patrick is landmeter van beroep en in zijn vrije tijd is hij tevens voorzitter van de Vrijwillige Bloedgevers van Tollembeek en actief als kaatser in de Beker van de Markvallei. “ Ik ga mij nu de volgende weken meer verdiepen in mijn verschillende bevoegdheden - Patrick is bevoegd voor sport, cultuur, leefmilieu en Pajottenland+ - die ik kreeg met mijn benoeming tot schepen.

Op dinsdagavond legde hij in handen van burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) de eed af als de nieuwe schepen van Galmaarden. Door deze verschuiving zetelt vanaf heden ook Nancy Praet in de gemeenteraad.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief