GALMAARDEN / HERNE - Loketten voorlopig niet dicht

C21

GALMAARDEN / HERNE - Loketten voorlopig niet dicht

Colpaert_galmaarden_overweg_1
Er wordt nog heel wat gewerkt op de lijn Edingen en Geraardsbergen, afbouwen van loketten zou dan ook totaal verkeerd zijn. - Foto © Marc Colpaert
 

Burgemeester Pierre Deneyer stuurde een brief naar de NMBS met de vraag of het waar is dat de NMBS van plan is de loketten in de stations van Galmaarden en Herne af te schaffen. Voorlopig is er nog geen beslissing gevallen over het sluiten van de loketten.

In de gemeente Galmaarden werd pas in 2002 een volledig nieuw station in gebruik genomen. In de naburige gemeente Tollembeek verdween reeds een tiental jaar terug het stationsgebouw, in Herne werden nog maar pas verbeteringswerken uitgevoerd. “ Ik zou het dan ook uiterst jammer vinden, moest men nu bij de NMBS beslissen om de loketfunctie in het stations van Galmaarden en Herne te laten verdwijnen”, wist burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) ons te vertellen. “ Bij de jongste tellingen van het aantal pendelaars die opstappen in Tollembeek, Galmaarden en Herne hebben wij zeker niet slecht gescoord en onze mobiliteitspolitiek is er ook op gericht om zoveel mogelijk mensen naar het openbaar vervoer te loodsen. Zo is er onder meer een volledige herinrichting van de stationsomgevingen van Galmaarden, Tollembeek en Herne in uitvoering. Een nieuwe troef aangezien wij voor het parkeerprobleem van zowel auto's als fietsen een oplossing bieden. Tevens staan er enkele belangrijke bouwprojecten zowel in Galmaarden als Tollembeek op stapel die meerdere nieuwe klanten naar de trein zullen brengen“, aldus de burgemeester. Burgemeester Kris Poelaert van Herne sluit zich aan bij zijn collega Deneyer en vindt het ook niet kunnen dat er sprake zou zijn van het afbouwen van de loketten.

Volgens Frieke Neyrinck van de NMBS is er vandaag nog geen beslissing genomen, welke loketten er zullen gesloten worden. “ Ik weet wel dat de loketten in de stations van Herne en Galmaarden de laatste weken regelmatig dicht waren. Maar dit was omdat er mensen ziek waren of met verlof en er geen vervanging mogelijk was. Wat betreft het definitief sluiten van loketten is er vandaag nog geen beslissing gevallen. Wel is het zo dat vooraleer de loketten worden gesloten er aan een aantal voorwoorden moet voldaan worden. Er moet een alternatief zijn voor de reizigers zoals een biljetten automaat en een wachtzaal waar de reizigers terecht kunnen”, sprak Frieke. Burgemeester Deneyer hoopt in ieder geval dat het stations van Galmaarden en Herne met loketfunctie blijven bestaan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief