VOLLEZELE - Waarom niet? Een week zonder geld

C21

VOLLEZELE - Waarom niet? Een week zonder geld

Editiepajot_vollezele_waarom_niet_foto_gerrit_achterland
 

“Waarom niet? Een week zonder geld”, van zondag 14 tot zondag 21 augustus in Hof ter Hamme in Vollezele.

Reinout Keymolen: “Ervaar de wereld een hele week zoals ze misschien bedoeld is. Geld vormt een barrière. Tussen onszelf en de anderen. Tussen onszelf en onze dromen. Tussen onszelf en de wereld. Is het niet wetenschappelijk bewezen dat geld slechts een abstractie is, een afspraak, een sociale conventie, … ?
En een probleem. Een gróót probleem. Indien letterlijk alle vormen van natuurlijke, sociale, culturele en spirituele rijkdom verdwijnen in de gapende wond en mond van een abstracte sociale afspraak en er ontzield uitkomen als harde munten, flinterdun papier en vele ongrijpbare digitale cijfers ten behoeve van enkele grijpgrage handen dan…
Wordt men wakker in de wereld van vandaag.
Velen trachten deze jacht op geld te ontwijken en bouwen alternatieven uit.
Laten we dus nieuwe afspraken maken; met elkaar, met de aarde, de planten, de lucht, de dieren en het water. Indien de mens in staat is een wereld te dromen zoals ze er vandaag uitziet dan moet het mogelijk zijn de wereld te realiseren waarvan we vandaag dromen. Tijdens de week van 14-21 augustus willen wij de liefde en de kracht van het Permafest van vorig jaar laten doorstromen in Hof ter Hamme en een tijdelijk ecodorp uitbouwen.
Laat ons één week proeven van wat het zou kunnen worden. Breng een muziekinstrument mee, je zwemgerief, je talenten of enkele zaden en plantjes. Maar eigenlijk vooral jezelf. En laat die portefeuille thuis, op die foto van je lief na misschien.
Wij gaan spelen, een windmolen in elkaar knutselen, brood bakken, de aarde en onszelf soigneren, zingen, zaaien, planten en oogsten, kaas maken, koken op rocket stoves, eten, lachen, mediteren, huilen, bewonderen en veel leren van wijze vrouwen en mannen”.
Eén week zonder geld…
Samen een gemeenschap opbouwen…
Geef het land beter terug dan het was.
Zorg dat je kan doen wat je het liefste doet.
Reinout Keymolen
info@waarom-niet.be
0479 29 90 09
ecologisch project Hof ter Hamme
Ninoofsesteenweg 148
1570 VOLLEZELE (Galmaarden)
www.waarom-niet.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief