GALMAARDEN – Baljuwtochten

C21

GALMAARDEN – Baljuwtochten

Wandelen_p200

Op zondag 28 augustus organiseert de wandelclub Parel van het Pajottenland uit Vollezele de twaalfde editie van de Baljuwtochten vanuit het historisch pand, het Baljuwhuis.

Raymond Dero: “Om tegemoet te komen aan de wensen van onze wandelaars hebben we, voor dit jaar, 9 verschillende afstanden geprogrammeerd. Er kan worden gekozen uit een omloop van 6-, 9-, 12-, 16-, 21-, 25-, 28-, 35- of 42-km. Nog maar pas ligt het centrum van Galmaarden achter ons of we vertoeven al in een oase van rust.
We trekken samen met u door het Stiltegebied, een omgeving waar men nog kan luisteren naar de natuur. Over kronkelende baantjes trekken we door een prachtig stukje Pajottenland. Het licht golvend parcours laat ons genieten van de verrassende vergezichten die zo typisch zijn voor onze gemeente. De vierkanthoeven, de kapelletjes, de kronkelende Mark langsheen de verschillende parcours zullen uw wandeling aangenaam spijzen.
Het parcours van 6km loopt in een wijde bocht rond het centrum van Galmaarden. Op hun tocht kunnen de wandelaars de twee watermolens, waarvan de Eetveldemolen nog actief is, bewonderen.
Met de wandeling van 9 km trekken we via een relatief vlak traject naar het vredige Waarbeke. Tijdens de terugweg kunnen zij dan van op veilige afstand genieten van een mooi uitzicht van de Congoberg. Vanaf 12 km wordt er kennis gemaakt met de flanken van de Bosberg. De andere afstanden trekken nadien richting Nieuwenhove. Even op adem komen aan het kerkje met zijn, toch wel iets speciale, toren. Vanaf 25 km kunnen de stappers dan echt kennis maken met de Bosberg. Ze trotseren het hoogste punt van deze Baljuwtochten. U kan starten tussen 7u en 15u. De aankomst dient wel te worden bereikt vóór 18u (laatste afstempeling)”.
Meer informatie:
Raymond Dero: 054 56 73 74 raymond.dero@skynet.be
Dominique Foubert: 0475 / 67 14 91 dominique.foubert@telenet.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief