GERAARDSBERGEN / REGIO - Treinproblemen met Lijn 26

C21

GERAARDSBERGEN / REGIO - Treinproblemen met Lijn 26

Editiepajot_galmaarden_treinperikelen_1_foto_marc_colpaert
Er werden al heel wat handtekeningen tegen de afschaffing van de rechtstreekse treinen ingediend. - Foto © Marc Colpaert
 

De NMBS onderzoekt momenteel of het mogelijk is om opnieuw een rechtstreekse trein te laten rijden tussen Geraardsbergen en Mechelen. Pendelaars uit Herne, Galmaarden en Geraardsbergen verzamelden ondertussen al 700 handtekeningen tegen de afschaffing van deze treinen.

Vanaf 26 september werden alle rechtstreekse treinen op de lijn 26 richting Mechelen geschrapt door de NMBS. Dit had tot gevolg dat de vele Pajotse pendelaars per dag minstens een half uur verliezen en dat alle treinen overvol zitten. “ Momenteel is de toestond ronduit slecht. Mensen moeten al vanuit Tollembeek en Herne rechtstaan op de trein, nadien extra kosten maken om de metro te nemen en dan vaststellen dat ze iedere dag te laat komen op hun werk”, vertelde pendelaar Herman Van Eesbeek Heel wat Pajotse pendelaars – 700 in totaal - tekenden al een petitie tegen de afschaffing van de rechtstreekse treinen. Zopas was er een overlegvergadering tussen pendelaars, Ing België(heel wat pendelaars werken in die firma) en de NMBS. “ Na een goed gesprek werd heel voorzichtig meegedeeld dat de NMBS de zaak gaat bekijken en is er sprake om eventueel één rechtstreekse trein in de ochtend en eentje tijdens de avondspits rechtstreeks te laten rijden. Om de veiligheid en het comfort van de betrokken pendelaars te herstellen, wordt de samenstelling van de treinstellen herbekeken en aangepast. Indien het technisch haalbaar is zouden er opnieuw rechtstreekse treinen rijden vanaf half december”, sprak Herman Van Eesbeek. Ondertussen gaat de gemeente Galmaarden ook de problemen van de pendelaars aankaarten bij de NMBS.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief