HERNE / GALMAARDEN - N-VA geeft aftrap met uiteenzetting Mark Demesmaeker

C21

HERNE / GALMAARDEN - N-VA geeft aftrap met uiteenzetting Mark Demesmaeker

Img_2276
Jonas De Boeck, Marleen De Wulf, Kristien Van Vaerenbergh, Marc Demesmaeker, Wim Lauwaert, Didier Van Haver - Foto © Freddy Kempeneer
 

Op een eerste publieke bijeenkomst van de jonge N-VA-afdeling Herne-Galmaarden waren vanavond in de Katholieke Kring in Herne een tachtigtal aanwezigen. Er waren toespraken van federaal volksvertegenwoordiger Kristien Van Vaerenbergh en Vlaams volksvertegenwoordiger Mark Demesmaeker.

Kristien Van Vaerenbergh leidde de vergadering in. Ze vindt dat de N-VA nodig is om de burger een alternatief te geven, in een gemeente waar al 40 jaar dezelfde ploeg aan de macht is. Ze benadrukte dat er in Herne en Galmaarden al een kern aanwezig is maar dat er binnen enkele maanden bestuursverkiezingen worden gehouden.
Mark Demesmaeker had het over de MUG-problematiek. Sinds vorig jaar is er in Halle een MUG-dienst die al in een aantal Pajotse gemeente haar nut bewijst maar er blijven problemen voor Galmaarden en Herne door de ligging van de gemeenten. Er moet een oplossing gevonden worden omdat men er maar niet in slaagt om vanuit Franstalige ziekenhuizen tweetalig personeel uit te sturen. Demesmaeker had het ook over het ontnederlandsen van de regio.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2011
Kempeneer/Deschuyffeleer
Freddy Kempeneer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief