GALMAARDEN - Voetweg herstellen maar met wat en vooral waar ligt hij?

C21

GALMAARDEN - Voetweg herstellen maar met wat en vooral waar ligt hij?

Editiepajot_galmaaren_voetweg_foto_marc_colpaert
Elk jaar wordt deze voetweg - bijna onzichtbaar op deze foto - die normaal tenminste 1.40 m breed moet zijn een stukje verder omgeploegd, gelukkig is dit straks verleden tijd. - Foto © Marc Colpaert
 

 

De gemeente Galmaarden gaat binnenkort de voetweg tussen de Repingestraat en de Crijnemstraat in Vollezele aanpakken. De grote vraag is echter wat voor materiaal ze gaan gebruiken om deze voetweg te herstellen.

De gemeente Galmaarden is al enkele jaren bezig met bepaalde voetwegen op hun grondgebied te herstellen. “ De laatste jaren hebben wij vooral nagegaan welke voetwegen nog veel gebruikt worden in Vollezele, Tollembeek en Galmaarden”, vertelt schepen van Openbare Werken Armand Biesemans(CD&V). In de gemeente Vollezele werden al de voetweg ter hoogte van de Steenstraat met de Steenweg op Ninove en de voetweg van de Steenstraat naar de Repekouter hersteld. Straks zijn ze van plan – telkens in eigen beheer voor de kosten te drukken – om ook de voetweg tussen de Repingestraat en de Crijnenstraat aan te pakken. Het herstellen van deze voetweg is noodzakelijk, want deze is bijna niet meer te herkennen in het landschap. Het probleem dat zich hier stelt is dat ze niet goed weten wat materiaal ze zouden gebruiken om deze voetweg te herstellen. “ Normaal maken wij gebruik van beton om een voetwegen te herstellen. Maar de laatste tijd krijgen wij steeds meer te horen van wandelaars dat beton nu ook niet zo leuk is om op te wandelen”; sprak Armand Biesemans. Nochtans vertelde deze laatste, door het asfalteren van verschillende voetwegen jaren geleden, ooit nog op vraag van wijlen burgemeester Marcel Coppens uit Vollezele, heeft er voor gezorgd dat heel wat voetwegen vandaag nog bestaan in deze gemeente. Ze gaan nu bekijken op welke manier ze deze voetweg kunnen herstellen. “ Wij kunnen natuurlijk grasdallen gebruiken, maar dat is ook niet gemakkelijk om over te wandelen en zeker niet over te fietsen. Wij moeten nu iets vinden dat degelijk is en waar we niet elke maand herstellingen moeten aan uitvoeren”, besluit Biesemans.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief