GALMAARDEN - Groot sluikstort naast Markrivier

C21

GALMAARDEN - Groot sluikstort naast Markrivier

Colpaert_galmaarden_stort_2
Heel wat afval zomaar achter gelaten. - Foto's © Marc Colpaert
 
Colpaert_galmaarden_stort_1
Overal afval. - Foto © Marc Colpaert
 

Christophe Jacobs ontdekte aan de Modrielaan in Tollembeek een grote hoop afval en even verderop, niet ver van de Markrivier, nog een hoop afval, genoeg om een halve vrachtwagen mee te vullen. Burgemeester Pierre Deneyer (CD&V) hoopt dat men de dader kan vinden.

Christophe Jacobs gaat regelmatig met zijn hond wandelen langs de Modrielaan en zo verder in de richting van de Markrivier. “ Sinds een aantal maanden merk ik dat er in het bos naast de Markrivier, met mondjesmaat huishoudelijk afval wordt gestort. Sinds deze week is het bos plots omgetoverd tot een waar stort, waar er toch al zeker een halve vrachtwagen aan afval ligt”.
“Aan de bandensporen te zien is men over een drassige weide gereden, wat doet vermoeden dat de dader beschikt over een Jeep. De hoeveelheid vuil doet vermoeden dat hij eveneens een aanhangwangen heeft”.
Christophe Jacobs verwittigde de burgemeester die op zijn beurt Natuur en Bos verwittigde. “ Het is vooral huishoudelijk afval, een kapotte mand, verpakking van elektrische toestellen, gewoon allerlei rommel zomaar in een stukje prachtige natuur gegooid. Wie doet nu zoiets”, vraagt de burgemeester zich af.
Ondertussen kwamen mensen van het Agentschap Natuur en Bos al langs om het afval te lokaliseren. “ Zij hebben mij verteld dat ze morgen gaan starten met de opruiming van het stort. Er zal tevens gevraagd worden aan de politie om een onderzoek in te stellen”, besluit de burgemeester.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jan 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief