GALMAARDEN - Kortfilm van Tollembekenaar Senne Dehandschutter geselecteerd voor befaamd Amerikaans kortfilmfestival

C21

GALMAARDEN - Kortfilm van Tollembekenaar Senne Dehandschutter geselecteerd voor befaamd Amerikaans kortfilmfestival

Editiepajot_tollembeek_prijs
 
Editiepajot_film_senne_dehandschutter
Editiepajot_tollembeek_senne_dehandschutter_02
 

De kortfilm Fertilize van Senne Dehandschutter uit Tollembeek (Galmaarden) is geselecteerd voor het 12de LA Shorts Fest kortfilmfestival dat van 15 tot 21 augustus in Los Angeles wordt georganiseerd.

Het LA Shorts Fest wordt beschouwd als het belangrijkste kortfilmfestival ter wereld en een opstap naar de Oscars. Zo namen 9 van de ooit door Short Fest geselecteerde filmmakers al een Oscar mee naar huis. Fertilize werd de voorbije maanden ook al geselecteerd voor filmfestivals in Montréal, Japan, Mexico en Palm Springs (Verenigde Staten).

Fertilize is het afstudeerproject waarmee Senne Dehandschutter, gekend uit ‘Vaneigens’ en ‘Climbing Spielberg’, afstudeerde aan het departement Rits van de Erasmushogeschool Brussel. De film van 8 minuten speelt zich af in een futuristische omgeving en toont een meisje dat wordt omgeven door duizenden strijders die een overweldigende choreografie uitvoeren. Het resultaat is een mix van verschillende concepten en filmgenres: dans- en gevechtschoreografie met karakteristieken van Kung Fu en elementen van de African dance. Dit alles in combinatie met de talrijke visual-effects, zoals digitaal gecreëerde landschappen, zorgt voor een unieke sfeer. De soundtrack is van de hand van de Nederlandse dj Junkie XL.
 
" Het is zeer leuk deze selectie, zeker als je weet dat ik twee jaar hard aan deze kortfilm gewerkt heb. Ik ben er vanaf gestapt om te hopen op een goede afloop, dan is het dubbel zo leuk wanneer je in de prijzen valt. Langs de andere kant is deze selectie al een prachtige zaak, een eventuele Oscar naar de toekomst toe, daar durf ik vandaag alleen maar van te dromen", vertelde ons een gelukkige Senne Dehandschutter.
 
 
Een trailer, de ‘making of’ en meer info over de festivals waarvoor de kortfilm werd geselecteerd, vindt u op http://www.fertilizethemovie.com .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2008
Marc Colpaert
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief