GALMAARDEN - Philippe van Dixhoorn overleden

C21

GALMAARDEN - Philippe van Dixhoorn overleden

Editiepajot_philippe_van_dixhoorn_galmaarden_foto_marc_colpaert
 
Editiepajot_philippe_van_dixhoorn_galmaarden_foto_marc_colpaert__1_

Philippe van Dixhoorn uit Vollezele zou eind deze maand de kaap van 80 jaar bereikt hebben, het lot heeft er echter anders over beslist, hij overleed deze week. Philippe was geen onbekende in Vollezele als conservator en tevens stichter van het museum van het Belgisch trekpaard in het voormalige gemeentehuis van Vollezele.

Philippe van Dixhoorn was één van de laatste mensen die van zeer nabij de hoogdagen van Vollezele beleefde, toen het dorpje over de hele wereld bekend stond als de bakermat van het Belgisch trekpaard. In 2000 richtte hij dit museum op omdat hij ' de herinnering aan vroeger levendig wilde houden '. Zonder Philippe zou Vollezele vandaag geen museum hebben, het is het enige museum ter wereld dat volledig in het teken staat van het Belgisch trekpaard. Philippe kon uren vertellen over vroeger en zijn nimmer aflatende kracht om zoveel mogelijk zaken van vroeger te verzamelen was nooit gezien. Vollezele verliest hiermee één van zijn laatste pioniers. Uitvaartplechtigheid: Vrijdag 18 juli om 10 u. in de kerk van Vollezele.

Op de grote foto, genomen in zijn museum, staat Philippe van Dixhoorn in het midden, geflankeerd door burgemeester Pierre Deneyer (links) en eerste schepen Luc De Mulder (rechts).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief