GALMAARDEN - Luc Schoonjans schreef dit jaar al drie boeken

C21

GALMAARDEN - Luc Schoonjans schreef dit jaar al drie boeken

Editiepajot_galmaarden_schoonjans_foto_marc_colpaert
Luc bij zijn drie boeken en hij gaat er zeker nog schrijven. - Foto © Marc Colpaert
 

Luc Schoonjans(49) uit Galmaarden heeft niet minder dan drie boeken geschreven de afgelopen maanden. Voor zijn voorlopig laatste boek ‘Het ware verhaal van Code 37’ging hij te rade bij de zedenpolitie van Aalst.

Al vanaf jeugdige leeftijd sloeg de schrijfmicrobe toe bij Luc. “ Ik weet nog goed dat ik rond mijn veertiende begon met het schrijven van tal van verhaaltjes. Wat later mocht ik zelfs een ‘Vlaams Filmpje’ schrijven dat ooit werd uitgegeven,“ zei Luc. Hij had in ieder geval de smaak te pakken. Vandaag is zijn hoofdbezigheid het schrijven van scenario's voor de soap Familie(VTM) en voor andere televisiereeksen.

Dit jaar schreef hij niet minder dan drie boeken: een boek over het werk van de zedenpolitie, eentje met verhalen achter bekende wielertruitjes en het boek van de film ‘Allez Eddy‘.

Het meest opmerkelijke boek is zondermeer ‘Het ware verhaal van Code 37’. Het gaat over de zedenpolitie, over hoe zij criminele zedenfeiten onderzoeken, van verkrachting tot pedofilie en exhibitionisme. “ Over hoe ze daders kunnen pakken, hoe ze verhoren doen, hoe ze omgaan met slachtoffers en met daders,” zei Schoonjans

Hij ging hiervoor te rade bij de sectie zeden van de politie van Aalst. “ Ze waren daar snel bereid om mee te werken, mits het respecteren van bepaalde afspraken om de privacy te beschermen. Het is de eerste keer dat er op zo’n manier over het werk van de zedenpolitie wordt geschreven,” aldus Schoonjans. Het idee voor het boek is gegroeid uit een boek dat Schoonjans vorig jaar schreef, over enkele onopgeloste moorden in België. Zijn boeken zijn terug te vinden in de betere boekhandel en bij ECI.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief