Zwaar geschut op de Bosberg in GALMAARDEN

C21

Zwaar geschut op de Bosberg in GALMAARDEN

Editiepajot_galmaarden_jeeps_1_foto_marc_colpaert
Overal zag men jeeps met zwaar geschut. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_jeep_2__kopie_
Heel wat zwaar materiaal. - Foto © Marc Colpaert
 
Colpaert_galmaarden_bivak_bosberg_foto_marc_colpaert__kopie_
Gelukkig maar fake in het echt is een . 50 verwoestend. Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_jeep_3__kopie_
Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_jeep_3__kopie_
Foto © Marc Colpaert
 

De militaire oldtimerclub ‘The White Star Division’ organiseerde afgelopen weekend een bivak met lichte en zware pantservoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

The White Star Division probeerde op de top van de Bosberg een zo getrouw mogelijke weergave uit te beelden van hoe er een legerkamp uitzag, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er stonden heel wat zwaar geschut opgesteld, gelukkig was het allemaal maar voor de show. Even verderop stond een tent met daarin uitgebeeld de infirmerie. De bezoekers konden kennismaken met tal van legervoertuigen tot zelfs zware tanks. Zo was er de twintig ton zware tank de M7 B2 Priest, waarvan er vandaag nog maar drie rondrijden in de hele wereld. Gelukkig staat er ook eentje in Vlaanderen “Er werd jaren aan gewerkt om deze tank opnieuw te herstellen, het is dan ook een pareltje, alleen verbruikt ze nogal wat brandstof, zo een acht liter per kilometer!”, sprak Peter Scholten.

Daarnaast konden de bezoekers ook genieten van tal van demonstraties - zoals tankbewegingen en mortiervuur - uitgevoerd door soldaten in prachtige uniformen uit die tijd en een optreden van The Anro Sisters. Op zondag was er nog een herdenkingsplechtigheid ter hoogte van het monument der gesneuvelden in Galmaarden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief