GALMAARDEN - Silvia opent binnenkort wachtzaal

C21

GALMAARDEN - Silvia opent binnenkort wachtzaal

Editiepajot_galmaarden_opening_station_foto_marc_colpaert
Silvia gaat binnenkort de wachtzaal openen. - Foto © Marc Colpaert
 

Heel binnenkort zal Silvia Detaeye(36) elke ochtend de deuren van de wachtzaal van het station van Galmaarden openen voor de pendelaars, ze zal tevens elke dag de deuren sluiten. Ondertussen werd er al een biljettenautomaat geplaatst naast het stationsgebouw. Binnenkort verdwijnt de loketfunctie definitief in het station van Galmaarden. Het bestaande mini museum over de mijnwerkers blijft voorlopig in de wachtzaal staan.

Door de NMBS werd Silvia Detaeye uit Galmaarden aangesteld om elke dag de deuren van het stationsgebouw in Galmaarden in de ochtend te openen en in de namiddag te sluiten. Door de afbouw van de loketfunctie moest er een oplossing gezocht worden. “De uren waarop Silvia Detaeye de wachtzaal opent en sluit zijn 05.30 uur - 13.30uur. Momenteel beperkt deze tussenkomst zich tot de dagen waarop wij geen eigen personeel kunnen opstellen, maar vanaf het in gebruik nemen van de biljettenautomaat (nog geen datum bekend) zal dit uiteraard permanent zijn“, vertelde Antoine De Ceukelaire Regiomanager van de NMBS. Silvia is woonachtig naast het stationsgebouw en baat er het café Paulana uit, ze was dan ook dadelijk te vinden om als ‘huisbewaarder’ te functioneren voor de wachtzaal van het station van Galmaarden. “ Ik moet toch elke dag vroeg opstaan, dus zo veel moeite was het niet voor mij om even vlug de deuren van de wachtzaal te komen openen, ik woon op enkele stappen van het station”, verklaarde Silvia. Eerst ging de wachtzaal open blijven tot 19 uur maar dat plan ging niet door. “De NMBS heeft schrik van vandalisme dus zal de wachtzaal zoals vroeger het geval was de deuren sluiten om 13.30uur. Het is nu aan de pendelaars om de wachtzaal in Galmaarden netjes te houden.“ De laatste dagen heeft Silvia al enkele dagen de deuren moeten openen toen het loket wegens omstandigheden gesloten was. “Wanneer de biljettenautomaat operationeel is en de loketfunctie helemaal afgebouwd is, dan moet ik elke dag de deuren openen. Dit zou vanaf half oktober het geval zijn, zo werd mij verteld”, aldus Silvia.

Sinds de opening van het nieuwe stationsgebouw iets meer dan 10 jaar geleden werd er in de wachtzaal ook een mini museum over de mijnwerker in ondergebracht. In dit deeltje van het Pajottenland trokken vroeger tientallen mijnwerkers met de trein naar de mijnen. De kasten met allerlei materiaal, oude foto’s en informatie over de mijnwerkers zullen voorlopig in de wachtzaal blijven staan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief