GALMAARDEN - Er zit 'sleet' op bronzen Urbanus

C21

GALMAARDEN - Er zit 'sleet' op bronzen Urbanus

Colpaert_galmaarden_cultuur
Het bestuur van de cultuurraad met Jan Heyvaert, Elie Herregodts en Freddy Bellemans. - Foto © Marc Colpaert
 

Komiek Urbanus heeft aan het bestuur van de cultuurraad van Galmaarden verteld dat hij geen vragende partij is om nog verder te doen met de jaarlijkse uitreiking van de cultuurprijs, namelijk de bronzen Urbanus. De formule is te academisch, er zijn te weinig nominaties en er komt te weinig volk op af. Het bestuur gaat nu overleggen hoe ze het anders gaan aanpakken voor de organisatie van de bronzen Urbanus.

Al elf jaar organiseert de cultuurraad van Galmaarden de jaarlijkse cultuurprijs onder de noemer ’de bronzen Urbanus’. Een vaste waarde de laatste jaren was steevast Urbanus zelf, die een klein woordje kwam vertellen of zelfs ooit een mini-optreden ten beste gaf en de bronzen Urbanus kwam uitreiken. Voorzitter Elie Herregodts van de cultuurraad wist ondertussen ook dat er iets moest gebeuren aan de inhoud van de voorstelling van de bronzen Urbanus. “Het is natuurlijk niet simpel om een fantastische avond in mekaar te steken met een heel klein budget waarover wij als cultuurraad beschikken. Wij kunnen onmogelijk al onze centen investeren in één avond en dan voor de rest van het jaar niets meer organiseren. Urbanus heeft ons zopas laten weten dat hij het momenteel zeer druk heeft en dat hij zoals de jaarlijkse cultuurprijs nu wordt georganiseerd geen vragende partij meer is om er nog mee verder te doen. Volgens Urbanus is de avond te academisch, zijn er bijna geen nominaties en komt er te weinig volk op af”,verklaarde Herregodts “Ik sta echt niet te trappelen om er mee verder te doen, want moest ik er zelfs niet zijn om de cultuurprijs uit te reiken, ik zeker niet zou komen”, aldus een licht misnoegde Urbanus.

Tijdens de jongste vergadering van de cultuurraad werd dit probleem al even aangekaart tussen de leden. “Er kwamen al voorstellen om de bronzen Urbanus maar om de twee jaar te organiseren en er liepen ook al enkele voorstellen binnen om er een meer actieve en minder academische vertoning van te maken. “Ik ben akkoord met Urbanus dat er iets moet veranderen en we gaan daar dan ook in de volgende weken aan werken“, sprak ondervoorzitter Jan Heyvaert. In de eerste plaats moet ervoor gezorgd worden dat Galmaardse verenigingen de nodige mensen nomineren als kandidaat voor de cultuurprijs. “Wij hebben meer dan 150 verenigingen in Galmaarden, het kan toch niet dat daar geen mensen tussenzitten die in aanmerking komen voor de cultuurprijs te ontvangen(een bronzen beeldje van de stripfiguur Urbanus). Als wij al zorgen dat er voldoende nominaties zijn en de cultuuravond anders gaan inkleden dan is er misschien nog een toekomst weggelegd voor de bronzen Urbanus”, aldus Elie Herregodts. Culturele verenigingen hebben nog tot eind november de tijd om hun nominaties kenbaar te maken aan de cultuurraad.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief