GALMAARDEN - Middeneiland werd verlaagd

C21

GALMAARDEN - Middeneiland werd verlaagd

Dsc_6176
Het middeneiland werd verlaagd. - Foto © Marc Colpaert
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant(AWV) is gestart om het middeneiland van het kruispunt ter hoogte van de Tollembeekstraat en de Nieuwstraat te verlagen. Dit op vraag van De Lijn de gemeente en vele landbouwers.

Een vrouwelijke buschauffeur van De Lijn schreef een tijdje terug een brief naar het gemeentebestuur van Galmaarden, met de vraag om iets te doen aan het hoge middeneiland ter hoogte van het kruispunt Nieuwstraat en Tollembeekstraat in Galmaarden. “ Wij hadden wel al opgemerkt dat sommige landbouwers het niet gemakkelijk hadden, om met hun grote machines de Nieuwstraat in te rijden. Wij hebben natuurlijk eerst aan De Lijn gevraagd of er voor hun daadwerkelijk een probleem was, voor we verdere stappen ondernamen”, verklaarde burgemeester Pierre Deneyer(CD&V). Directeur Francy Peeters van De Lijn. “ De aanwezigheid van het hoge niet overrijdbare middeneiland is inderdaad een knelpunt. Zeker voor onze gelede bussen die tijdens de spitsuren worden ingelegd.”

De gemeente Galmaarden heeft dan de nodige stappen ondernomen zodat momenteel het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant gestart is met de werken met de bedoeling om het middeneiland te verlagen. Nadien zal het een stuk eenvoudiger worden om de Nieuwstraat vanuit de richting van Tollembeek in te rijden voor de bussen van De lijn en grote landbouwmachines.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief