HALLE / ROOSDAAL / HERNE / GOOIK / GALMAARDEN / PEPINGEN - Mgr. Leonard komt op bezoek in dekenaat LENNIK

C21

HALLE / ROOSDAAL / HERNE / GOOIK / GALMAARDEN / PEPINGEN - Mgr. Leonard komt op bezoek in dekenaat LENNIK

Editiepajot_lennik_leonard_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Aartsbisschop A. J. Leonard brengt van 23 tot 28 november een bezoek aan het dekenaat Lennik. Net zoals beging dit jaar in Halle zal ook hier deken Raymond Decoster van Halle gastheer spelen want hij is ook deken van Lennik. De Aartsbisschop verblijft ook in het dekenaat Halle.

Vanaf zijn benoeming sprak Mgr. Leonard de wens uit om al zijn parochies te bezoeken. Hij wil hiermede heel dicht bij de bewoner staan. Nu zijn dus de parochies van de gemeenten Roosdaal, Lennik, Gooik, Herne en Pepingen aan de beurt. In totaal telt het dekenaat 31 parochies.
Dekenaat Lennik is zijn tiende dekenaat dat hij bezoekt. Daarna volgen er nog een drietal in Vlaanderen en trekt dan naar Wallonië. Omdat hij in Lennik maar zes dagen blijft zijn ook hier de dagen van Mgr. Leonard heel goed gevuld en kan hij ook niet alle 31 parochies bezoeken. Toch wil hij zoveel mogelijk lagen van de bevolking bezoeken. Hij heeft niet alleen gesprekken met religieuzen maar gaat ook op bezoek bij de jeugd, de ouderen en heeft een etentje met alle burgers van het dekenaat.
Heel opmerkelijk is dat hij een ontmoeting heeft met de Stevenisten op zondag 25 november. Het Stevenisme heeft nog vooral wortels in Halle en Leerbeek. Het zijn mensen die het concordaat van Napoleon met de kerk niet aanvaarden en zich nog houden aan strikte oude liturgieën van vroeger.
Op zaterdag 24 november brengt hij ook een bezoek aan de afgebrande kerk van Galmaarden. Verdere opmerkelijke bezoeken zijn: Paddenbroek, Pervivo, melkerij Olympia, bezoek aan de kaasmakerij in Bever, bezoek aan het Sint-Goddelieve-Instituut en Zonnestraat. , Mater Dei en de Okkernoot.
Het volledig programma van het bezoek van Mgr. Leonard is te vinden op de strooibriefjes die in de kerken van het dekenaat Lennik liggen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief