Hoeve- en streekproducenten uit het PAJOTTENLAND bundelen krachten

C21

Hoeve- en streekproducenten uit het PAJOTTENLAND bundelen krachten

Lennik_pajottenland_
De nieuwe projecten werden voorgesteld. - Foto's © Marc Sluys
 
Lennik_pajottenland_geuze_
Foto's © Marc Sluys
Lennik_pajottenland_fotograaf
Foto's © Marc Sluys
 

Het Pajottenland is terecht trots op zijn rijk verleden . Vandaag speelt deze toeristische trekpleister een andere troef uit. Die van de smaak van rijk terroir. Lokale producenten uit het Pajottenalnd en de Zennevallei bundelen hun krachten om hun streekproducten en hun culinaire tradities onder één vlag aan de man te brengen: ‘Lekkers uit het Pajottenland.’

Twee jaar geleden werd het nieuw merk Pajottenland ontwikkelden. Intussen zijn er heel wat acties gehouden. In het nieuwe project wordt vooral een netwerk opgezet. Ondernemers, zoals hoeve- als streekproducenten, maar ook winkeliers, uitbaters van b&b, restaurateurs, en andere kunnen binnenkort het merk officieel gebruiken voor producten en diensten.  De streekproducten van ‘Lekkers uit het Pajottenland’ zijn al even verrassend en divers als de streek zelf: groenten, kruiden, fruit, zuivel, bieren, olie, sappen, vleeswaren,… Ze vinden allemaal hun weg naar de lokale markten. Om hun producten ook ruimer te promoten en aan de man te brengen, richtten producenten de lokale productencoöperatieve Lekkers uit het Pajottenland op. Middelen worden doeltreffender ingezet , de voedselkilometers beperkt.

Wie wil kan lid worden van de productencoöperatieve Lekkers uit het Pajottenland voor de prijs van 200 euro per aandeel.

Producenten, winkeliers en horeca kunnen met streekmerk aan de slag

Het beeldmerk 'Pajottenland', het hartje op groene achtergrond, kan gebruikt worden door producenten uit het Pajottenland en de Zennevallei. Ze kunnen het certificaat daartoe aanvragen bij Pajottenland+. Hieraan zijn criteria verbonden. Zo moet er tussen het product en de streek een duidelijke link zijn. Ook voor diensten en kunst is het gebruik van het merkbeeld Pajottenland mogelijk. Het gebruiksrecht bedraagt 75 euro per jaar. Met de geïnde bedragen maakt Pajottenland+ promotiemateriaal voor de merkgebruikers.

De voorbije twee jaar werd het nieuwe beeldmerk voor het Pajottenland al regelmatig gebruikt om promotie ie voeren voor de streek. De meeste promotie werd echter gekoppeld aan de hoeve- en streekproducten uit het Pajottenland en de Zennevallei. Met de promotiebudgetten werden onder meer productaffiches en winkeltassen aangemaakt.

Lien Standaert, projectcoördinator: "Het merk Pajottenland stelt zich tot doel de economie in het Pajottenland en de Zennevallei te versterken, door bevordering van streekeigen producten en diensten en kan daarom enkel worden gebruikt voor waren en diensten die een band vertonen met de streek. Zo zijn de producten uit onze regio duidelijk herkenbaar. We hebben criteria opgesteld die niet enkel naar de streek verwijzen, maar waar ook kwaliteit en authenticiteit meespelen".

Wie komt in aanmerking voor gebruik van het streekmerk?
Als gebiedsomschrijving werden de 17 gemeenten van het Pajottenland en de Zennevallei genomen. Een certificaathouderschap kan worden aangevraagd voor producten of waren, maar ook voor diensten en kunst. Betreffende de modaliteiten omtrent toekenning en duur van de toekenning, gebruik van het beeldmerk en promotiemateriaal, verplichtingen, toezicht, wijzigingen, aansprakelijkheid, garantie en geschillen: al deze punten zijn opgenomen in het reglement omtrent gebruik en toezicht van het merk.

Wie interesse heeft of meer info wenst te ontvangen over het gebruik van het beeldmerk, stuurt een mail naar projectcoôrdinator lien.standaert@pajottenland.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2012
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief