GALMAARDEN - Onveilig in de bocht, veilig in de tuin

C21

GALMAARDEN - Onveilig in de bocht, veilig in de tuin

Editiepajot_galmaarden_albert_doraene__kopie_
Albert veilig achter de afsluiting. - Foto © Marc Colpaert
 

 

Albert Doraene(45) hoopt dat door een nieuw geplaatste afsluiting het vanaf nu heel wat veiliger wordt in zijn moestuin. In het verleden kwamen meer dan honderd wagens ooit tussen de groenten van zijn tuin tot stilstand. Het Vlaams Gewest heeft nu een volledige nieuwe afsluiting geplaatst, maar daardoor is er bijna geen ruimte meer voor een voetpad en dat langs een drukke gewestweg(N272). Albert is nu wel veilig in zijn moestuin, maar dat kan niet gezegd worden van de voetgangers.

Al jaren probeert Albert Doraene groenten te kweken in zijn moestuin langs de Vollezelestraat in Tollembeek. Om één of andere reden was dit niet steeds zonder gevaar. "Soms reden er tot drie wagens in dezelfde week door de afsluiting en belanden zo in mijn moestuin", begint Albert zijn verhaal. "In het begin vond ik dit nog niet zo erg, maar als er dan enkele je afsluiting stuk rijden tijdens de nacht en dan snel de plaat poetsen, is het natuurlijk minder leuk. Ik heb tientallen nieuwe pijlen moeten plaatsen en steeds werden ze enkele dagen of weken later stuk gereden. En niemand wist waarom die wagens altijd in deze bocht aan het slippen gingen, maar blijkbaar was overdreven snelheid dikwijls de oorzaak. De meeste van de onfortuinlijke bestuurders die in mijn tuin terecht kwamen, waren mensen uit de streek”, vertelde Albert.

Begin dit jaar werden dan langs de Vollezelestraat rioleringswerken uitgevoerd en plaatste het Agentschap Wegen en Verkeer een zeer stevige afsluiting ter hoogte van de tuin van Albert, dit ook op vraag van de gemeente Galmaarden. "Vandaag voel ik mij dan ook heel wat veiliger door deze afsluiting en ga vanaf volgend jaar opnieuw van start in mijn moestuin”, zegt hij zelfzeker. Schrik voor wagens moet Albert niet dadelijk meer hebben, want achter de afsluiting ligt er een diepe gracht, dus moest er nog een wagen door de reling geraken, dan blijft hij sowieso in de gracht steken. Door het plaatsen van deze nieuwe afsluiting komt er echter een nieuw gevaar om de hoek kijken. "Het begin van de reling werd geplaatst op nauwelijks tien centimeters van de straatgoot, dus moeten de voetgangers als het ware bijna op straat lopen en dit op een drukke steenweg in een zeer gevaarlijke bocht. Dat is een zeer gevaarlijke situatie en ik begrijp niet dat die mensen, die deze reling hebben geplaatst, dit ook niet snappen", zegt Albert. Enkele dagen geleden werd tijdens de gemeenteraad in Galmaarden het voorstel op tafel gelegd om langs de Vollezelestraat een fietspad aan te leggen. Deze plannen zouden pas van start gaan in 2014, dus dit brengt ook niet dadelijk enige soelaas mee voor de voetgangers. Albert hoopt nu maar dat er in de volgende weken geen voetgangers het slachtoffer worden van het drukke verkeer op deze gewestweg 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief