GALMAARDEN - Burgemeester legt sociaal N-VA-voorstel naast zich neer

C21

GALMAARDEN - Burgemeester legt sociaal N-VA-voorstel naast zich neer

Dirk_hauters_2013_p200
Dirk Hauters (ep)

Op de gemeenteraad van 29 januari stond als vierde punt de vaststelling van de retributie voor de Kinderhoogdag geagendeerd. N-VA Galmaarden vroeg bevoegd schepen Claudine Carels een voorstel op te nemen waardoor begeleiders van kinderen met een beperking gratis toegang krijgen op dit cultureel evenement. Burgemeester Deneyer ketste het voorstel af.

De Kinderhoogdag is een cultureel evenement voor kinderen van 3 tot 12 jaar waarbij ze kunnen kennismaken met heel wat verschillende workshops en randanimatie. De toegang tot dit evenement bedraagt 5 euro, met een korting van 1€ voor leden van de Gezinsbond.
N-VA-gemeenteraadslid Dirk Hauters brak tijdens de vaststelling van de retributie een lans voor kinderen met een beperking. Hun begeleiders zouden volgens Hauters gratis toegang moeten krijgen zodat van de Kinderhoogdag een echte inclusieve belevenis kan gemaakt worden. Daarnaast zouden leden van jeugdverenigingen dezelfde korting moeten kunnen krijgen als de leden van de Gezinsbond.
Groot was dan ook de verbazing toen burgemeester Deneyer weigerde over het geamendeerde voorstel te stemmen, maar wel over het oorspronkelijke. De reden was volgens hem een foutieve toepassing van het huishoudelijk reglement. “Onbegrijpelijk” volgens Hauters. “ De gemeenteraad kan ter zitting vragen om geagendeerde voorstellen te amenderen en in toepassing van het huishoudelijk reglement dient over deze amendementen zelfs gestemd te worden voor de hoofdvraag. Dat de burgemeester eigenhandig beslist om niet te stemmen over deze sociale aanvulling stelt ons diep teleur” aldus Hauters.
Uiteindelijk stemde de voltallige CD&V-fractie voor het oorspronkelijke voorstel. N-VA stemde tegen aangezien men het amendement niet wou opnemen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief