Provincie Vlaams-Brabant investeert in ruimte voor jeugd in Diest, ROOSDAAL en GALMAARDEN

C21

Provincie Vlaams-Brabant investeert in ruimte voor jeugd in Diest, ROOSDAAL en GALMAARDEN

Luc_robijns_2013_p200
Gedeputeerde Luc Robijns (ep)

In Diest en Roosdaal werden nieuwe speelterreinen aangelegd en in Galmaarden kon de Chiro een nieuw jeugdheem bouwen. Deze projecten worden uitgevoerd met de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant omdat ze ruimte voor jeugd belangrijk vindt.

Speelterrein in OLV-Lombeek (Roosdaal)
De gemeente Roosdaal legde een nieuw speelterrein aan in de Frans Van Cauwelaertstraat in Onze-Lieve-Vrouw Lombeek. Het nieuwe speelterrein bestaat uit een mix van speeltuigen, een voetbalveldje en twee petanquebanen. Het speelterrein moet dan ook de ontmoetingsplek worden voor jong en oud in de gemeente.
Speelterrein in Molenstede
Ook in Diest werd een speelterrein aangelegd. De kinderen van de Boonhofwijk in Molenstede kunnen voortaan in hun eigen wijk terecht voor een avontuurlijk en uitdagend speelterrein.
‘Beide speelterreinen konden rekenen op een provinciale subsidie omdat de ontwerpen gerealiseerd werden via een kwalitatief participatief proces met alle belanghebbenden. En kinderen inspraak geven bij de aanleg van speelterreinen is de beste garantie op succes achteraf’, zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor jeugd.
Nieuw jeugdheem voor Chiro in Tollembeek (Galmaarden)
Jeugdverblijf De Pajotse Albatros van Chiro Albatros in Tollembeek kreeg provinciale steun voor de bouw van een nieuw jeugdheem. De werken werden recent succesvol afgerond en het jeugdheem werd beloond met een erkenningslabel ‘type A’ door Toerisme Vlaanderen
‘Naast voldoende jeugdvriendelijke openbare ruimte streven we ook naar een voortdurende kwaliteitsverbetering van de Vlaams-Brabantse jeugdverblijven’, besluit gedeputeerde Luc Robijns.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief