TOLLEMBEEK - Stand van zaken Aquafinwerken

C21

TOLLEMBEEK - Stand van zaken Aquafinwerken

Editiepajot_galmaarden_wegeniswerken_in_tollembeek_foto_1_ingezonden
(ingezonden foto's)
 
Editiepajot_galmaarden_wegeniswerken_in_tollembeek_foto_2_ingezonden
(ingezonden)
 

Project Muylebeekstraat-Zwaanstraat – Planning der werken. De vertegenwoordigers van de aannemer Viabuild en Aquafin deelden heden de omwonenden op hun aandringen enige informatie en planning mee onder voorbehoud van werkbare weersomstandigheden:

Zwaanstraat (deel tussen kruispunt met Hazendries en hoeve Ghem/pompstation)
-              aan het gedeelte tot aan de hoeve Ghem werd voor de onontbeerlijke bereikbaarheid van de hoeve voor de melkophaling en de landbouwwerken enkel de betonnen rijstrook kant Herhout uitgebroken.
-              begin toekomende week zal de aannemer dan starten met het aanbrengen van de fundering voor de wegeniswerken en daaropvolgend met het gieten van beton. Om het nieuw beton afdoend te laten drogen zal deze rijstrook evenwel gedurende minstens 7 dagen niet toegankelijk zijn.
-              de betonnen rijstrook kant Galmaarden blijft voorlopig wel open doch enkel en uitsluitend voor de bereikbaarheid van de hoeve Ghem. Deze rijstrook wordt dan ook alsnog in een later stadium aangepakt.
Zwaanstraat (deel tussen hoeve Ghem/pompstation en kruispunt met Muylebeekstraat)
-              momenteel worden hier de twee betonnen rijstroken opgebroken. Dit gedeelte is heel moeilijk bereikbaar en derhalve alleen voor de noodzakelijke plaatselijke bediening.
-              de aannemer zal hier aansluitend onmiddellijk de drie nieuwe leidingen, de funderingen voor de wegeniswerken en het nieuw beton aanleggen.
-              de toegang tot de woningen blijft op vraag van de bewoners voorlopig verzekerd door een laag minder hinder-steenslag met uitzondering van de periode dat de leidingen in het midden van de rijbaan worden aangelegd vanaf het pompstation in de richting van het kruispunt. Dan dient dagelijks progressief rekening gehouden te worden met een niet toegankelijke zone van goed 20m. Het kruispunt Muylebeekstraat/Zwaanstraat zal in die zin wel enkele dagen langer afgesloten blijven voor het inplanten van twee kokers op de persleiding
Muylebeekstraat (deel vanaf spoorweg in de richting van de Plaatsstraat)
-              hier wordt alles in gereedheid gebracht voor het kunnen gieten van het nieuw beton. In tegenstelling tot eerdere berichten zou dit evenwel slechts eind toekomende week gebeuren in stede van 23/24 mei zoals eerder in het vooruitzicht gesteld. Ook hier dient een opdroogperiode van 7 dagen voor het nieuw beton gerespecteerd. Om de kwaliteit van het betondek optimaal (100%) te bekomen dient een opdroogperiode van minstens 21 dagen gerespecteerd te worden. De gemeente Galmaarden neemt het risico de straat berijdbaar te maken slechts na 7 dagen, aldus de werkleider.
Muylebeekstraat (deel vanaf spoorweg in de richting van de Zwaanstraat)
-              de eerstkomende dagen zal ook in één stuk de persleiding aangeboord worden van op het kruispunt Muylebeekstraat/Zwaanstraat tot onder de spoorweg.
-              daarna dienen ook hier nog de gasaansluitingen te gebeuren
-              in juni zal ook hier dan het nieuw beton gegoten worden met ook uiteraard dan een opdroogperiode van minumum 7 dagen (idem hierboven)
Muylebeekstraat (deel tussen kruispunt Zwaanstraat en overweg)
-              wordt in een laatste stadium aangepakt allicht samen met het gedeelte Zwaanstraat/pompstation.         
Bouwverlof aannemer: vanaf 8 juli tot 30 juli.
Onder veel voorbehoud wordt gewag gemaakt van eind september als streefdatum voor het einde van de werken
Informatie: Maandag 27 juni om 13u30 is er een vergadering van alle geledingen aan het werfdepot in de Zwaanstraat tussen huisnummer 8 en 10.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2013
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief