Wat met de opvang in het Sint-Catharinacollege in GALMAARDEN

C21

Wat met de opvang in het Sint-Catharinacollege in GALMAARDEN

Editiepajot_galmaarden_school_opvang_foto_marc_colpaert__kopie_
Tal van ouders waren absoluut niet blij met de plannen
 

De gemeente Galmaarden gaat de schoolopvang betalend maken en zal de opvang voor de kinderen centraliseren in bepaalde gemeentelijke scholen van Galmaarden. Dit betekent ondermeer voor het Sint-Catharinacollege in de Bergstraat in Galmaarden dat er op deze school geen opvang meer zal doorgaan. Alhoewel niets verplicht wordt door de gemeente.

Ouders met kinderen in het Sint-Catharinacollege in Galmaarden zijn niet te spreken over het feit dat hun kinderen in september voor de opvang in een andere gemeentelijke school terecht moeten. Volgens velen is dit de doodsteek voor dit gezellig klein schooltje. In een bijeengeroepen vergadering kwamen een veertigtal ouders naar de school om meer uitleg te vragen over de nieuwe regeling vanaf september. Niet alleen zal de opvang vanaf 1 september betalend worden!(ook voor het gemeentelijk onderwijs), maar zullen de kinderen van het Sint-Catharinacollege tevens geen opvang meer krijgen in hun school, maar opvang krijgen in een andere school. “Wij vinden dit beneden alle peil om zo een voorstel te doen enkele dagen voor het einde van het schooljaar”, zegt Wesley Bergmans. “Dat het betalend wordt, ok maar laat die kinderen hier blijven”, zegt hij. Gert De Braeckeleer(Oudercomité) is ook niet blij met de plannen. “Wij gaan ons daar proberen tegen te verzetten en vragen dan ook aan de gemeente de nodige tijd om met een ander voorstel - zoals zelf opvang te voorzien voor onze kinderen - naar buiten te komen.” Het is de doodsteek voor deze school, maar dat hebben 'ze' altijd gewild verwoordt een andere verontruste ouder het. Serge Bollinne woont op enkele meters van de school. “Het is toch te zot voor woorden dat wij onze kinderen hier in deze school in de ochtend achterlaten en avonds ergens in een andere school moeten gaan ophalen.”

De schoolraad zal op dinsdag aan de gemeente haar grieven bekend maken, want het nieuw reglement voor de opvang staat die dag op de dagorde van de gemeenteraad. “Wij gaan de opvang betalend maken en hebben gevraagd - wat wettelijk moet - of de kinderen van het Sint-Catharinacollege ook meestappen in dit plan, maar dit is zeker geen verplichting”, aldus schepen van Onderwijs Claudine Carels(CD&V).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2013
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief