VOLLEZELE - Uitbreiding receptiestation

C21

VOLLEZELE - Uitbreiding receptiestation

Dsc_9748
Uitbreiding van het Aveve gebouw. - Foto © Marc Colpaert
 

De werken zijn gestart voor de uitbreiding van het Aveve receptiestation gelegen langs de Vollezelestraat in Vollezele. Naast een vergroting van de stockagemogelijkheid worden er tevens vloeibare kunstmeststoffen in bovengrondse silo’s opgeslagen. De uitbreiding moet na de oogst van dit jaar al operationeel zijn.

De werken die deze week zijn gestart in Vollezele hebben betrekking op de uitbreiding van de opslagcapaciteit van het Aveve receptiestation. De bestaande capaciteit van 7.000 m³ voor opslag van granen zal worden vergroot met 2.000 m³ voor opslag van granen in een nieuwe loods.  “Het op te richten opslagmagazijn is 22,30 m breed (straatgevel) en 25,20 m diep en wordt ingeplant voor de bestaande graaninstallatie, dus tegen de straatzijde in de Vollezelestraat“, verklaarde Paul Deleu algemeen secretaris van Aveve. Het asymetrische zadeldak heeft dezelfde dakhelling als het bestaande gebouw. De kroonlijsthoogte vooraan en achteraan zijn bepaald in functie van het gebruik van het gebouw: ze zijn minimaal vereist om de landbouwvoertuigen toe te laten binnen te rijden in het magazijn en te kippen in de boxen. Het magazijn wordt tot de stockagehoogte van 5 m opgetrokken in lichtgrijs beton. Het dak en de gevels boven de stockagehoogte worden uitgevoerd in antracietgrijze golfplaten. Links van het bestaande gebouw komt er nog een kantoorgebouwtje in rode gevelsteen.

“De toegenomen schaalvergroting van transportmiddelen in de landbouw heeft ertoe geleid dat het huidige graanreceptiestation de toevoer van het graan tijdens de oogst niet meer op een vlotte manier kan verwerken. De installatie, die dateert van de jaren ’70, werd gedimensioneerd voor de toenmalig gangbare landbouwvoertuigen. De capaciteit van de stortput, de elevator en de transportbanden voldoen niet meer aan de huidige behoefte”, zei Deleu.

De wachttijden van landbouwers die het graan tijdens de oogst rechtstreeks van het veld binnenbrengen zullen, door het oprichten van het nieuwe boxenmagazijn waarin binnengereden en rechtstreeks gestort kan worden, dalen. Daarnaast zal, door het verhogen van de opslagcapaciteit, de afvoer van het graan beter gespreid kunnen worden. Er wordt eveneens een stockagemogelijkheid van 130 ton kunstmeststoffen in zakgoed voorzien en 100 m³ vloeibare kunstmeststoffen in bovengrondse silo’s. “Op deze manier zullen wij onze klanten in deze belangrijke landbouwregio nog beter van dienst kunnen zijn”, besluit hij. Het nieuwe magazijn zou tegen de oogst van dit jaar in gebruik moeten zijn. Verharding en het bureelgebouw worden pas na de oogst afgewerkt. Het van de boeren ontvangen graan wordt na stockage en drogen, afgevoerd naar een van onze verwerkingseenheden voor de veevoederproductie of naar een molen voor de productie van bakbloem.

De landbouwers uit de regio kunnen bij het begin van het seizoen terecht in de installatie om zich te bevoorraden met meststoffen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2013
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief