GALMAARDEN - White Star Pajot Camp

C21

GALMAARDEN - White Star Pajot Camp

Colpaert_galmaarden_white_star_1
 

De militaire oldtimerclub ‘The White Star Division’ uit Galmaarden organiseert een bivak en rondrit voor lichte en zware militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.Als afsluiter komen ze in colonne naar het Marktplein.

Dit ‘ White Star Pajot Camp’ is een treffen waaraan meer dan 100 originele voertuigen en een 300-tal geüniformeerden uit binnen- en buitenland aan deelnemen. Op zaterdagmiddag 13 september, na een rondrit door Galmaarden, slaan ze hun kamp op ter hoogte van de Bosberg om het grote publiek gratis te laten genieten van de vele uitzonderlijke voertuigen en enkele prachtige tanks.” Dit gebeuren kadert in de jaarlijkse herdenking van de bevrijding van onze streek op het einde van de Tweede Wereldoorlog en heeft als doelstelling de herinnering levend te houden, aan de vele soldaten en verzetstrijders die voor onze vrijheid hebben gevochten en gesneuveld zijn”, aldus voorzitter Jean-Jacques Vandenneucker.

Op zondag 14 september zal deze omvangrijke colonne omstreeks 16.30 uur aankomen op het Marktplein van Galmaarden, alwaar de vele nieuwsgierigen kennis kunnen maken met de militaire voertuigen en de ‘soldaten ‘ in de originele uniformen van vroeger. Nadien zal er ter hoogte van het monument der gesneuvelden een korte herdenkingsplechtigheid plaatsvinden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief