GALMAARDEN - Zonne-energie is de toekomst

C21

GALMAARDEN - Zonne-energie is de toekomst

Colpaert_galmaarden_zonneenergie_1
 

Zonne-energie wordt door de dure olie steeds populairder. Rik Vandenhaute uit Tollembeek plaatst sinds kort zonnepanelen en kan de vraag naar informatie nauwelijks volgen. De gemeente Galmaarden geeft de inwoners die kiezen voor zonne-energie een extra premie.

 
Rik Vandenhaute is al enkele jaren actief in het plaatsen van airco’s. Toen de olie al maar duurder werd, besliste hij om er ook de verkoop en plaatsing van zonnepanelen bij te nemen. “ Steeds meer mensen zijn op zoek naar een vervangmiddel voor de dure olie. De zon is gratis, dus kiezen nu veel mensen voor het plaatsen van zonnepanelen. Er is in ieder geval veel vraag naar informatie. Een doorsnee gezin met twee kinderen heeft al voldoende aan 16 zonnepanelen om zijn energieverbruik te neutraliseren, geen goedkope zaak als men weet dat de gemiddelde prijs van een paneel 1.100 euro bedraagt. Men krijgt echter heel wat subsidies van verschillende instanties en men mag tot maximum 40% van de kosten inbrengen in de belastingen”, vertelde Rik. Zelfs de gemeente Galmaarden geeft een premie van 250 euro!

Het zijn meestal mensen tussen de 30 en 50 jaar die interesse hebben in zonnepanelen. Een installatie gaat gemakkelijk 20 jaar mee en haalt dan nog een rendement van 80%. Gewoonlijk moet men rekenen op ongeveer 10 jaar voor de kosten van de installatie terugbetaald zijn, de jaren daarna is het zuivere winst. Meer weten over zonne-energie, bel naar Rik op het nummer 0485/51.76.03.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief