GALMAARDEN - Pastoor Penne krijgt 2200 euro smartengelden

C21

GALMAARDEN - Pastoor Penne krijgt 2200 euro smartengelden

Colpaert_galmaarden_pastoor_penne_1__kopie_
Pastoor Penne is onschuldig. - Foto © Marc Colpaert

Pastoor Andy Penne is door een Nederlandse rechter in Den Bosch vrijgesproken over een zaak van geldaftroggelarij in Bergeijk, nu na onderzoek blijkt dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Ank Sesink uit Bergeijk, is schuldig aan smaad en heeft een werkstraf van 60 uur gekregen en moet de pastoor 2200 euro smartengeld betalen.

Pastoor Andy Penne was nog maar enkele dagen als pastoor aangesteld in Galmaarden toen de geruchtenmolen in Bergeijk(zijn vorige parochie) in Nederland op gang kwam. “Ik werd beschuldigd in mijn vroegere parochie door de familie van wijlen de heer Antoon Jansen dat ik een grote som geld - er was sprake van 1,3 miljoen euro - zou afgetroggeld hebben, die Antoon aan de kerk heeft nagelaten.

Ans Sesinck, het nichtje van Antoon Sesinck beweerde dat pastoor Andy Penne haar demente oom had gedwongen om zijn testament te wijzigen. De oom, Antoon Jansen, heeft zijn hele vermogen van 1,3 miljoen euro nagelaten aan de kerk. Twee jaar voor zijn dood wijzigde hij zijn testament en volgens zijn nicht was de man toen al dement en heeft de pastoor daar misbruik van gemaakt. “Ik heb steeds mijn onschuld staande gehouden en ben vandaag heel opgelucht en blij dat het gerecht na de nodige onderzoeken heeft vastgesteld dat ik onschuldig ben”, verklaarde Penne. Volgens de politierechter in Den Bosch is de pastoor door de beschuldigingen van het nichtje van Antoon, in zijn goede naam aangetast. Hij veroordeelde haar tot een werkstraf van 60 uur en ze moet de pastoor ook 2.200 euro schadevergoeding betalen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2013
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief