Geen vermindering van hoge presentiegelden in GALMAARDEN

C21

Geen vermindering van hoge presentiegelden in GALMAARDEN

Colpaert_galmaarden_marleen_merckaert_1
Marleen Merckaert. - Foto © Marc Colpaert

Gemeenteraadslid Marleen Merckaert (CD&V) is van oordeel dat de presentiegelden in de gemeenteraad van 194,70 euro per persoon en per zitting niet echt overdreven zijn als je aan politiek wilt doen. De N-VA had gevraagd dat de gemeenteraadsleden hun hoge presentiegelden verminderden tot 125 euro per zitting.

Omdat het niet goed gaat met de financiële toestand van de gemeente Galmaarden heeft de N-VA tijdens de jongste gemeenteraad gevraagd om de presentiegelden van 194,70 euro te verminderen tot 125 euro, wat al vlug een besparing van ongeveer 10.000 euro zou opleveren op jaarbasis. Deze presentiegelden krijgt ieder gemeenteraadslid om 1 maal per maand meestal maar een klein uurtje daar te komen zitten. Uit onze jarenlange ervaring moeten wij zelfs vaststellen dat sommige gemeenteraadsleden erin slagen om tijdens zes jaar dat ze zetelen in de gemeenteraad zelfs niet het woord nemen !

“Als we dit even uit een andere hoek gaan bekijken dan is het niet mogelijk om aan politiek te doen met wat de N-VA voorstelt. Je moet je als politieker regelmatig laten ‘zien’ op tal van eetfestijnen en dat kost ook veel geld. De politiek staat zo al onder druk, straks vinden ze niemand meer om te gaan zetelen in de gemeenteraad”,aldus een boze Marleen Merckaert. “Aan politiek doen heeft niets te maken met het bezoeken van eetfestijnen!, maar als de gemeente op tal van zaken moet besparen, waarom dan niet aan de bron zelf de presentiegelden”, sneerde Jonas De Boeck(N-VA) terug. Schepen Armand Biesemans(CD&V) merkte daarna fijntjes op dat de gemeenteraadsleden van de N-VA gewoon op vrijwillige basis mochten afstand doen van hun presentiegelden, door gewoon het aanwezigheidsregister niet te ondertekenen. Nadien werd het voorstel van de N-VA van de tafel geveegd en blijft het presentiegeld per zitting op 194,70 euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief